ep tienda de zara cerrada un dia despues de que el gobierno anunciara las medidas de desescalada por
Eduardo Sanz - Europa Press

Inditex ha publicat els resultats del segon trimestre del seu exercici fiscal (1 de maig – 31 de juliol) després de presentar el primer trimestre els seus primers números vermells en 20 anys (409 milions) com a cotitzada. La matriu de Zara ha guanyat 214 milions d'euros durant el període, per la qual cosa redueix la seva pèrdua semestral fins a 195 milions. El consens de Factset havia estimat un benefici de 44 milions el segon trimestre. Les seves accions es disparen un +8,88%, fins a 26,00 euros.

  • 43,09€
  • -1,49%

Inditex va rebotar un 5% aquest dimarts gràcies als bons resultats del seu rival suec H&M. Les seves vendes s'han situat en 4.730 milions, enfront de la previsió de 4.670 milions i els 6.893 milions del mateix trimestre de 2019.

Un altre variable destacada, el marge sobre vendes, ha estat del 54,6%. Aquest ha estat un dels punts forts d'Inditex, per la seva capacitat per a rendibilitzar els seus ingressos gràcies al constant control de costos. UBS havia anticipat un marge del 53,3%.

El marge brut es va situar en 2.582 milions d'euros, enfront dels 3.759 milions d'euros el segon trimestre de 2019. La companyia ha confirmat que "les operacions del grup van experimentar un punt d'inflexió amb el retorn a la normalitat operativa durant el segon trimestre".

La posició financera neta va créixer en 734 milions d'euros en el segon trimestre respecte al tancament del primer trimestre de 2020. La posició financera neta va ser de 6.486 milions d'euros al final del període. "Les despeses operatives es van reduir un 21%. Totes les línies de despesa han mostrat una evolució favorable", ha assenyalat l'empresa. Inditex distribuirà 0,35 euros per acció el 2 de novembre de 2020 com a dividend ordinari de l'exercici 2019.

El semestre complet tanca d'aquesta manera amb una pèrdua neta de 195 milions d'euros, que seria ja positiu en 39 milions si s'exclogués la provisió de 308 milions que es va fer el primer trimestre per a la integració digital avançada de botigues i que va suposar una pèrdua semestral de 408 milions.

La venda online manté un ritme molt alt de creixement, amb un 74% de mitjana aquest semestre. El Grup va superar per primera vegada un milió de comandes online en un sol dia. La tendència de creixement es reflecteix en les vendes a tipus de canvi constant entre l'1 d'agost i el 6 de setembre, que són un 11% inferiors respecte al molt exigent creixement del mateix període de l'exercici 2019 (+8%). "La venda online continua creixent a un ritme destacat i les vendes en botiga física es van recuperant progressivament", indica la firma.

El preu de les seves accions se situa en 23,88 euros per títol, lluny ja dels mínims de set anys marcats en els moments més durs de la crisi del coronavirus de 18,505 euros per acció el 16 de març.

Encara que als seus nivells actuals, la cotització de les accions d'Inditex es manté encara a força distància del preu objectiu mitjà a dotze mesos del consens dels analistes, situat actualment a 26,45 euros per acció.

En aquest sentit, la visió general dels grans bancs d'inversió i altres cases d'anàlisis sobre el valor és positiva, amb 18 consells de compra dels 32 emesos, 11 de neutrals i només 3 de venda.

Noticias relacionadas

contador