ep carlos ghosn 20170707110301
RENAULT-NISSAN

La fiscalia de Tòquio ha anunciat aquest divendres una nova acusació contra l'expresident de Nissan Carlos Ghosn, que va ser detingut el passat 19 de novembre en aquesta capital per suposades irregularitats en la declaració dels ingressos acordats amb la companyia.

El nou càrrec, que se suma a altres dos anteriors amb ordres de detenció diferents, es basa en la suposada violació de confiança agreujada que va poder fer mal comptablement a Nissan Motor, segons ha informat la fiscalia en un comunicat difós aquest divendres.

D'acord amb la mateixa font, aquesta acusació està vinculada amb els suposats intents de Ghosn de transferir als comptes de Nissan 1.850 milions de iens (14,5 milions d'euros) per pèrdues en inversions personals per la crisi financera que va esclatar el 2008.

Els advocats de Ghosn poden presentar durant les pròximes hores una petició de llibertat sota fiança a favor seu

No obstant això, segons NHK, quan el regulador borsari va informar al banc implicat en aquestes transferències de la il·legalitat d'aquestes intencions, Ghosn va decidir fer-se enrere.

Els dos càrrecs anteriors acusen Ghosn d'ocultar presumptament a les autoritats milionaris ingressos que va negociar amb Nissan Motor a partir del 2011 i que, segons mitjans locals, estava previst que els rebés un cop abandonés les seves funcions al capdavant de la marca japonesa.

La decisió de la fiscalia de Tòquio es coneix enmig de versions que apunten la possibilitat que els advocats de Ghosn vagin a presentar durnat les pròximes hores una petició de llibertat sota fiança a favor seu.

Però amb l'anunci que la fiscalia està ampliant els càrrecs contra ell els mitjans locals descarten la possibilitat que Ghosn pugui abandonar la cel·la en la qual es troba per passar el Nadal juntament amb els seus familiars.

Noticias relacionadas

contador