ep carlos ghosn 20181119172201
RENAULT - Archivo
47,64€
  • 0,90€
  • 1,93%

La junta directiva de la japonesa Nissan ha anunciat aquest dijous el cessament de Carlos Goshn com a president de la companyia després de ser arrestat dilluns passat per "ús personal d'actius de la companyia".

Segons informa 'Reuters' des de Tòquio, la companyia ha mantingut una reunió per tractar la destitució del seu fins ara president, tal com va anunciar que faria dilluns passat, a través d'un comunicat en el qual també va aprofitar per disculpar-se amb els seus accionistes.

Va ser arrestat per l'ús personal d'actius de la companyia

La decisió de la junta de Nissan està a l'espera de ser ratificada pels accionistes, que poden acabar posant punt i final a la carrera de Ghosn dins de l'aliança que ell mateix va ajudar a crear i està formada per Nissan, Renault i Mitsubishi. Quines seran les conseqüències per a totes elles?

Els experts coincideixen en la seva preocupació perquè aquesta aliança romangui impassible entre els tres grups. "Això podria canviar tota l'estructura d'aliança del grup", han assenyalat els experts d'AlphaValue.

Les primeres friccions entre el costat francès (Renault) i el costat japonès (Nissan i Mitsubishi) ja es van deixar veure fa un any. En aquest moment, Nissan va començar a sol·licitar drets de vot sobre les accions que posseeix de Renault (15%). La francesa controla gairebé el 45% de Nissan.

Nissan ha recordat que ha estat aportant informació a la fiscalia de Tòquio, per tal de cooperar en la investigació i ha assegurat que segueix col·laborant en el marc d'aquest procés, pel qual es demanarà la destitució de tots dos directius en els seus llocs.

"Atès que la mala conducta descoberta mitjançant la nostra investigació interna constitueix una clara violació del deure de cura com a directors, el conseller delegat de Nissan, Hiroto Saikawa, proposarà al consell d'administració destituir Ghosn dels seus càrrecs de president i director representant. Saikawa també proposarà la substitució de Greg Kelly del seu lloc com a director representatiu", subratllava l'empresa.

Noticias relacionadas

contador