ep planta de gestamp 20200323115912
GESTAMP - Archivo

L'elevat deute de Gestamp limita la seva recuperació a la borsa, segons afirmen els analistes de Barclays. Malgrat que aquests experts han elevat de manera molt important la valoració de les seves accions, fins a 2,80 euros des dels anteriors 2 euros per títol, han mantingut el seu consell d'infraponderar el valor. "Encara cotitza massa car, en la nostra opinió", afirmen.

  • 2,81€
  • 1,45%

Barclays considera que el mercat ha prestat més atenció a les previsions per a 2021 i destaca els esforços de la direcció de Gestamp per "reduir dràsticament la despesa en inversions (capex) i optimitzar els costos per limitar el consum del flux de caixa lliure (FCF)".

L'entitat anglesa també valora la cancel·lació del dividend, perquè ajudarà a contenir l'augment del deute net en termes absoluts. Barclays anticipa que el deute net augmentarà en 143 milions d'euros el 2020, fins a 2.870 milions d'euros.

I afegeix que les mesures preses fins al moment no seran suficients per a reparar el mal a la seva ràtio de deute/Ebitda, que pujarà fins a 3,9 vegades el 2020, comparat amb un ràtio de 2,5 vegades registrat el 2019.

"Gestamp continua sent, per molt, el valor més endeutat de la nostra cobertura", afirmen aquests analistes, en referència al sector de fabricants europeus de Components per a l'Automoció, en el qual inclouen Continental, Faurecia, Michelin i Valeo.

I aquest elevat endeutament és precisament "el que penalitza significativament el seu valor de mercat", remarquen aquests analistes. Malgrat que les seves previsions per a 2021 se situen per sobre de les del consens, amb un retorn al seu rendibilitat pre-Covid 19 a partir de l'any vinent, consideren que la seva valoració actual ja reflecteix aquest factor positiu, la qual cosa deixa el valor amb "un espai limitat per revalorar-se".

Per això, aconsellen centrar-se en altres valors la valoració actual dels quals sigui més atractiva, segons els seus càlculs, com ara Valeo i Faurecia. Per això, aconsellen sobreponderar totes dues accions, amb un preu objectiu de 30 i 45 euros, respectivament.

BANKINTER TAMPOC HI VEU VALOR

Els analistes de Bankinter tampoc veuen valor a Gestamp, segons ha publicat Bolsamanía recentment. Consideren que el fabricant de components per a les grans automobilístiques ha capejat bé el primer trimestre tot i l'impacte de la Covid-19, però afegeixen que "el cop serà molt més dur els pròxims mesos".

"L'aturada econòmica ha estat especialment sever en països importants per a Gestamp, com la Xina (13% dels ingressos totals), però arribarà durant el segon trimestre a geografies determinants, com Europa (58% vendes) o Amèrica del Nord (22%). Per això, en termes relatius, una caiguda d'ingressos del 7,3% en aquest trimestre és més que acceptable, però el cop serà molt més dur aquests pròxims mesos", expliquen aquests experts.

Les accions de Gestamp cotitzen a 2,65 euros i Bankinter ha reduït la seva valoració prop d'un 40%, fins a 2,60 euros des dels anteriors 4,10 euros. El valor va marcar un mínim anual i històric en 2,11 euros, després de desplomar-se més del 50% des del seu màxim anual de 4,34 euros. La capitalització borsària del grup controlat per la família basca Riberes ha descendit fins a 1.525 milions d'euros.

Noticias relacionadas

contador