ep francisco j riberas presidente ejecutivo de gestamp
GESTAMP - Archivo

Gestamp ha rebut un préstec de 200 milions d'euros del Banc Europeu d'Inversions (BEI) per desenvolupar noves recerques que permetin fabricar cotxes més segurs i lleugers i, per tant, més respectuosos amb el medi ambient. Gestamp continuarà millorant la seva inversió en innovació, recerca i desenvolupament i aquest préstec està destinat en particular a les seves fàbriques d'Espanya, Alemanya, França i Suècia. S'espera obtenir 100 milions d'euros de finançament addicional d'una altra institució multilateral amb aquesta mateixa finalitat.

  • 3,05€
  • 0,99%

Gestamp ha assenyalat que, enmig de la Covid-19, ha continuat rebent el suport de les institucions financeres i multilaterals per diversificar més les seves fonts de finançament i preservar la seva posició de liquiditat. En l'actual entorn d'incertesa i com a part d'una gestió prudent i d'augment de la flexibilitat financera, Gestamp ha rebut l'aprovació d'un 'covenant waiver' dels compromisos financers ('financial covenants') fins al segon trimestre de 2021 inclòs, de manera que els ràtios aconseguits no siguin causa d'incompliment ('event of default') en aquest període, en relació amb el préstec sindicat (SFA) de 1.258 milions d'euros compost per 933 milions d'euros de préstec i de 325 milions d'euros de 'revolving credit facility' (RCF). El pool de prestadors està compost per 15 entitats financeres. Els Bons Sènior amb venciment l'any 2023 i 2026 no tenen aquesta mena de compromisos financers.

La companyia ha precisat que totes aquestes mesures reforcen la seva posició financera i de flexibilitat i són part d'un conjunt més ampli d'iniciatives que la societat està prenent per afrontar el complicat entorn actual del mercat.

Noticias relacionadas

contador