ep logos de microsoft y activision blizzard
MICROSOFT

Per molt que alguns critiquin l'operació (el president del Banc Mundial, David Malpass, ha qüestionat la milionària compra d'Activision Blizzard per part de Microsoft en un moment en què els diners són necessaris perquè flueixin cap als països més pobres), el cert és que al mercat li agrada la transacció, i així ho demostra l'evolució de les accions de les dues companyies a la borsa o els comentaris dels analistes.

Per als experts de la companyia alemanya Berenberg, Microsoft pagarà aquesta enorme quantitat de diners (gairebé 70.000 milions de dòlars) "per guanyar", cosa que qualifica "una operació intel·ligent" per a la companyia.

"Al nostre parer, les raons de Microsoft per a aquesta adquisició són sòlides. Si bé el grup ha subratllat la seva convicció que Activision Blizzard serà un gran actiu en la construcció d'un producte metavers, la propietat intel·lectual que Microsoft adquirirà hauria de tenir un impacte immediat", expliquen des de Berenberg. "En primer lloc, la incorporació de jocs com Call of Duty a la cartera de Game Pass hauria de suposar un gran impuls per a l'actual base de subscriptors, que puja a uns 25 milions. A més, la cartera d'Activision Blizzard augmentarà significativament la diversitat dels jocs de Microsoft, sobretot en termes de contingut mòbil i free-to-play (F2P), àrees en què Microsoft encara no ha construït una forta presència", afegeixen.

"MOLTES POSSIBILITATS" QUE SURTI ENDAVANT

Berenberg considera que hi ha "moltes possibilitats" que aquesta operació es dugui a terme -la data de finalització és l'any fiscal 2023-, encara que reconeix que l'escrutini regulatori de les fusions i adquisicions tecnològiques als Estats Units s'ha intensificat i és probable que hi hagi "molt soroll al voltant d'aquesta transacció als propers mesos".

"L'element que esperem que doni lloc a preguntes i preocupacions per part dels reguladors és el fet que, un cop completat l'acord, Microsoft podria teòricament convertir tots els jocs de consola d'Activition Blizzard en exclusius d'Xbox, cosa que seria molt perjudicial per a PlayStation i, per tant, per a Sony. Sent realistes, no esperem que Microsoft segueixi aquest camí, a causa dels ingressos als quals renunciaria, però sí esperem que això plantegi problemes als reguladors", expliquen.

MÉS FUSIONS?

Aquest acord ha aguditzat l'atenció sobre el panorama de les fusions i adquisicions a la indústria dels videojocs, reconeix Berenberg. "Com a tal, assenyalem EA com un objectiu potencial per a Sony si respongués de la mateixa manera a l'adquisició de Microsoft, atesa la qualitat i l'amplitud dels continguts que posseeix, a través de tot l'oferta, incloent-hi -com Activision Blizzard- títols AAA, F2P i jocs per a mòbils. També assenyalem que, dins de la nostra cobertura, Ubisoft destacaria com una opció menys costosa, que -al nostre parer- oferiria a Sony títols AAA d'alta qualitat que podrien utilitzar-se per impulsar els productes de subscripció de PlayStation, encara que Ubisoft no és tan fort en els segments F2P i mòbil, reiterem EA com la nostra millor opció de compra al sector i CD Projekt com la nostra millor opció de venda, mentre que mantenim la qualificació de mantenir a Ubisoft. reduïm el nostre preu objectiu per a Activision fins al preu d'oferta de 95,00 dòlars (des de 100,00 dòlars)", conclouen.

Noticias relacionadas

contador