microsoft-a-suivre-a-wall-street

Microsoft ha adquirit l'empresa de videojocs Activision Blizzard per 68.700 milions de dòlars en efectius per "accelerar el creixement del negoci de jocs de Microsoft a mòbils, PC, consoles i al núvol, i proporcionar blocs de construcció per al metavers", segons ha confirmat l'empresa fundada per Bill Gates i dirigida per Satya Nadella.

  • 94,42$
  • -0,05%
  • 414,58$
  • 0,23%

Microsoft adquirirà l'empresa a 95 dòlars per acció, en una transacció en efectiu que inclou l'efectiu net d'Activivision. Quan es tanqui la transacció, Microsoft es convertirà en la tercera companyia de jocs més gran del món per ingressos, darrere de Tencent i Sony.

La compra inclou franquícies icòniques dels estudis Activision, Blizzard i King com 'Warcraft', 'Diablo', 'Overwatch', 'Call of Duty' i 'Candy Crush'.

La transacció, encara pendent de l'aprovació dels accionistes d'Activision Blizzard, s'ha datat per al 2023. De moment, ja ha estat aprovada pels consells d'administració de Microsoft i Activision Blizzard.

Després de la compra, Bobby Kotick seguirà com a CEO d'Activision Blizzard. Segons el comunicat, l'equip de Kotick "mantindrà el seu enfocament a impulsar els esforços per enfortir encara més la cultura de la companyia i accelerar el creixement del negoci". Un cop es completi l'operació, el negoci d'Activision Blizzard dependrà de Phil Spencer, CEO de Microsoft Gaming.

La compra s'ha fet amb un enfocament important en el segment dels jocs per a mòbil. Segons el comunicat, aquesta plataforma acull "gairebé el 95% dels jugadors de tot el món". Com a conseqüència, l'acord permetrà als jugadors gaudir de les franquícies "pràcticament a qualsevol lloc", segons el CEO de Microsoft Gaming, Phil Spencer, cosa que "representa una important presència i oportunitat per a Microsoft en aquest segment de ràpid creixement", amb jocs com 'Candy Crush'.

L' adquisició també reforça la cartera de Game Pass de Microsoft amb els jocs d' Activision Blizzard. D'aquesta manera, "amb els gairebé 400 milions de jugadors actius mensuals d'Activision Blizzard a 190 països i tres franquícies de 1.000 milions de dòlars, aquesta adquisició convertirà Game Pass en una de les línies de contingut de jocs més atractives i diverses del sector", ha estimat l'empresa al comunicat. Després de la compra, Microsoft comptarà amb 30 estudis interns de desenvolupament de jocs juntament amb capacitats addicionals de publicació i producció d'esports.

El president i CEO de Microsoft, Satya Nadella, ha destacat que l'acord busca “donar pas a una nova era de jocs que posa els jugadors i els creadors en primer lloc i fa que els jocs siguin segurs, inclusius i accessibles per a tothom."

Així mateix, el CEO d'Activision Blizzard, Bobby Kotick, ha recalcat "la combinació del talent de primera classe d'Activision Blizzard amb la tecnologia, la distribució, l'accés al talent, la visió ambiciosa i el compromís compartit amb el joc i la inclusió de Microsoft", que "ajudarà a garantir" l'"èxit continuat" en una indústria "cada vegada més competitiva".

contador