sony-triple-quasiment-son-benefice-d-exploitation-au-1er-trimestre

Mentre la companyia de videojocs Activision Blizzard es disparava aquest dimarts després de conèixer-se la seva compra per part de Microsoft per 68.700 milions de dòlars (95 dòlars per acció), Sony d'enfonsava a Wall Street, igual que ha fet al Japó aquesta matinada (-12,79%), pel que aquesta operació pot significar per als seus interessos.

Els analistes adverteixen que aquesta transacció "aclareix tots els dubtes" sobre la intenció de Microsoft de portar la lluita de les consoles a un altre nivell. Sony dirigeix el negoci de les consoles PlayStation i el servei de subscripció PlayStation Plus.

Ara és molt probable que els jocs més importants d'Activision, com Call of Duty, s'afegeixin al negoci de subscripció de Microsoft Game Pass. "Els vents en contra per a Sony seran més durs", assenyala Amir Anvarzadeh, analista d'Asymmetric Advisors, en una nota recollida per MarketWatch.

La transacció convertirà Microsoft en la tercera empresa de jocs del món per ingressos, darrere de la xinesa Tencent Holdings i de la pròpia Sony.

La compra encara està pendent de l'aprovació dels accionistes d'Activision Blizzard i dels reguladors, i s'ha datat per al 2023. De moment, ja ha estat ratificada pels consells d'administració de Microsoft i Activision Blizzard.

Noticias relacionadas

contador