ep repsol 20171031125902
REPSOL
14,72€
  • -0,29€
  • -1,90%

Repsol planeja fer-se amb uns actius per reforçar la seva línia d’'upstream' (negocis d'exploració i producció) a Malàisia. I tot per una suma que ascendiria als 2.000 o 3.000 milions d'euros, és a dir, un acord d'una envergadura que "pot sorprendre els inversors", segons l'últim informe de Kepler.

Concretament, la companyia d'anàlisi canadenca assenyala que "seria més racional pensar que Repsol està plantejant comprar simplement alguns d'aquests actius", ja que tenint en compte el CAPEX (inversions de capital que creen beneficis) total de Repsol dedicat a l’'upstream', una compra d'aquesta mida implicaria clarament un CAPEX més gran.

Malgrat tot, Kepler reitera la seva recomanació de 'comprar' i el preu objectiu, 19 euros per acció (xifra que implica un potencial alcista del 24,2% des dels nivells de cotització del títol).

La companyia canadenca recorda, a més, que des del començament de 2018, Repsol "ha desplegat una estratègia per desinvertir en alguns dels seus actius 'upstream' en països com Papua Nova Guinea, Angola i Romania".

La petroliera espanyola va ser notícia aquest mateix dilluns per un acord segellat amb Solaria per comercialitzar energia 100% renovable. Segons va informar la companyia d'energies renovables a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), amb aquest nou acord la potència total com 'PPA' entre Solaria i Repsol puja a 102 MW.

Després del tancament de la compra d'actius de Viesgo, Repsol compta amb una capacitat total instal·lada de 2.950 MW, dels quals 2.350 MW procedeixen dels actius adquirits a Viesgo i altres 600 MW de les plantes de cogeneració que ja posseeix.

Noticias relacionadas

contador