ep repsol 20180726083801
EUROPA PRESS - Archivo
14,96€
  • 0,24€
  • 1,63%

Repsol s'ha situat aquest divendres entre els pitjors valors de l'IBEX-35 (-2,62%). La cotització de la companyia s'ha vist arrossegada per les caigudes que viu durant aquesta jornada el petroli. El Brent ha tocat mínims des de fa gairebé un any i ha arribat a perdre els 60 dòlars per barril.

Els seus títols tanquen aquesta sessió als 14,86 euros després d'acumular des que va començar l'any una pujada que supera per poc l'1%.

El barril de cru Brent, el referent a Europa, cau un 6% aquest divendres, fins al nivell més baix des de desembre de 2017. El West Texas perd més del 6%. Entre les raons d'aquesta caiguda hi ha les expectatives d'un increment en la oferta, la incertesa sobre el creixement global i els rumors sobre una possible legislació als EUA per evitar el monopoli de l'Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP).

Des dels màxims d'aquest any, la caiguda del barril de Brent és del 29%

Aquest any el Brent acumula una caiguda del 8%, mentre que respecte als màxims de 2018 la caiguda és del 29%.

L'analista de Bolsamanía, José María Rodríguez, considera que perdre els mínims d'octubre, als 14,69 euros, complicaria seriosament l'aspecte tècnic de la petroliera. "La perforació del suport al qual hem fet referència col·locaria Repsol en una situació delicada. Amb la possibilitat de restar l'últim impuls en la seva totalitat, és a dir, de tornar a la zona dels 13,30 euros com a mínim", explica.

A finals d'octubre, Repsol va publicar els seus resultats fins a setembre, un període durant el qual va elevar el seu benefici un 37%, fins a aconseguir guanys rècord de 2.171 milions d'euros. A més, la companyia va confirmar els plans d'elevar el seu dividend fins a l'euro per acció, amb 2020 com a horitzó.

Noticias relacionadas

contador