ep archivo   las facturas de gas de los argentinos subiran desde el proximo dia 1 de abril entre un
GOOGLE - Archivo

La CNMC (Comissió Nacional dels Mercats i la Competència) ha sancionat Enérgya-VM Gestió de l'Energia amb un total de 150.000 euros per ser responsable de dues infraccions lleus, continuades, una de la Llei 24/2013, de 26 de desembre, del Sector Elèctric; i una altra de la Llei 34/1998, de 7 doctubre del Sector d'Hidrocarburs.

TRUCADES PER CONFONDRE EL CONSUMIDOR

La CNMC ha constatat que Enérgya VM, a través d'altres entitats contractades, va fer trucades telefòniques a potencials consumidors oferint condicions comercials inexistents.

En concret, els comercials confonien el consumidor, o aprofitaven el seu desconeixement del mercat energètic, assegurant que trucaven en nom de la seva distribuïdora. A més, insistien que en una altra trucada l'usuari havia de confirmar el canvi de subministrament elèctric i gasista a favor d'Energya VM. En cas contrari, el client no es podria beneficiar de cap descompte i la factura energètica augmentaria considerablement.

Aquestes conductes són contràries a les obligacions de protecció dels consumidors en el procés de contractació dels subministraments d'electricitat i gas, i que estan reflectides en la Llei 24/2013 del Sector Elèctric i la Llei 34/1998 del sector d'Hidrocarburs, ha dit la CNMC.

Les infraccions, a més, han estat catalogades de continuades en acreditar-se que no va ser un fet aïllat, sinó una campanya comercial generalitzada entre els mesos de febrer i maig del 2020.

La resolució de la CNMC esgota la via administrativa, i es pot recórrer davant la Sala Contenciosa Administrativa de l'Audiència Nacional en el termini de dos mesos.

Noticias relacionadas

contador