euskaltel 0
Flickr
10,94€
  • 0,00€
  • 0,00%

Després de decidir, el passat 18 d'octubre, llançar una oferta per fins a un màxim del 14,9% d'Euskaltel, per a això es formularia una oferta parcial sobre accions en efectiu a un preu de 7,75 euros per acció, la companyia britànica Zegona ha informat aquest divendres que deixa sense efecte la seva intenció de dur a terme aquesta operació. Zegona planejava realitzar un augment de capital per import de fins a 225 milions de lliures per realitzar aquesta compra.

"A causa del deteriorament de la situació dels mercats de capitals durant el període transcorregut des de l'inici de l'operació, les condicions en què Zegona podria obtenir els fons necessaris per dur a terme l'oferta no resulten acceptables perquè, almenys, un 75% dels accionistes presents o representats en la junta general d'accionistes per aprovar l'augment de capital votin a favor", ha dit la companyia britànica en un fet rellevant enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Zegona ha explicat que la seva estratègia pel que fa a Euskaltel "continua centrada en incrementar la seva participació i emprar la seva major influència en treballar de forma constructiva amb el consell d'administració i la direcció d'Euskaltel". Així, Zegona ha anticipat que té intenció d'augmentar la seva participació en Euskaltel mitjançant l'adquisició d'accions al mercat borsari espanyol, sense que aquestes adquisicions requereixin que llanci una oferta pública d'adquisició sobre el 100% de les accions Euskaltel.

Així mateix, Zegona ha arribat a un acord sobre els termes en què se subscriuria un pacte entre accionistes que suposaria acció concertada amb Talomon Capital. Talomon Capital és accionista tant de Zegona com d'Euskaltel, en la qual participa actualment entre un 1 i un 2%, i està previst que, de conformitat amb el pacte, pugui incrementar la seva participació en Euskaltel fins a un total del 2,4%.

Zegona ha afirmat que té intenció de realitzar un augment de capital sense dret de subscripció preferent entre inversors institucionals els fons dels quals li permetin dur a terme l'adquisició d'accions d'Euskaltel al mercat, per la qual cosa ha rebut manifestacions d'interès tant d'accionistes com de nous inversors. Addicionalment, Zegona està estudiant la subscripció de contractes de finançament d'un import conjunt de fins a 30 milions de lliures, incloent-hi un contracte amb Virgin Group de fins a 10 milions de lliures, els fons del qual es podrien destinar igualment a incrementar la seva participació en Euskaltel.

Noticias relacionadas

contador