presidente-bankia-goirigolzarri
Bankia
1,78€
  • 0,05€
  • 2,65%

JP Morgan ha rebaixat la seva estimació del benefici per acció que obtindrà Bankia al tancament de l'exercici 2018. La companyia espera també que el banc anunciï durant la seva pròxima presentació de resultats un objectiu de marge d'interessos per al 2020 "més realista" que el que apareix al seu pla estratègic.

En un informe datat el dilluns, la companyia nord-americana considera que Bankia tindrà un càrrec negatiu d'uns 115 milions d'euros abans d'impostos als seus comptes de l'últim trimestre a causa d'un augment de provisions per la venda d'una cartera de 3.100 milions en actius improductius.

L'acord, que es tancarà previsiblement durant el segon trimestre d'aquest any, tindrà un impacte positiu d'uns dotze punts bàsics en el seu capital CET1. No obstant això, li generarà aquest càrrec de 115 milions abans d'impostos, raó per la qual JP Morgan ha decidit rebaixar un 10% la seva previsió de benefici per acció de Bankia pel 2018.

Les estimacions de benefici per acció de Bankia per 2019 i 2020 es mantenen sense canvis. També roman el preu objectiu que li atorga al valor l'entitat, 2,9 euros per acció, gairebé un 12% per sobre de la seva cotització al tancament de dilluns.

No obstant això, JP Morgan creu que l'entitat anunciarà durant la seva pròxima presentació de resultats, que tindrà lloc a finals d'aquest mes, un objectiu de marge d'interessos per al 2020 "més realista" que el recollit al seu Pla Estratègic 2018-2020. L'entitat fixa l'objectiu en 2.900 milions, mentre que la companyia espera que obtingui 2.100 milions d'euros. JP Morgan creu que el pla estratègic inclou una "optimista" projecció de pujada de l'euríbor a dotze mesos.

Noticias relacionadas

contador