ep presidentebankia jose ignacio goirigolzarri 20170324130104
EUROPA PRESS
1,78€
  • 0,05€
  • 2,65%

Bankia ha confirmat el que es va avançar la setmana passada i ha anunciat un acord amb dues entitats filials del fons Lone Star XI per a la constitució d'una societat amb l'objecte d'administrar, desenvolupar i disposar d'una cartera d'actius immobiliaris adjudicats i per a la transmissió d'una cartera de crèdits hipotecaris de dubtós cobrament per un total conjunt aproximat de 3.070 milions d'euros de valor brut comptable.

La cartera d’adjudicades té un valor brut comptable aproximat de 1.650 milions d'euros i la cartera de crèdits hipotecaris de dubtós cobrament de 1.420 milions d'euros aproximadament. Està previst que, un cop complertes les condicions a què està subjecta l'operació, aquesta es tanqui durant el segon trimestre de 2019, moment en el qual es procedirà a la baixa d'aquests actius en balanç.

Els actius immobiliaris s'aportaran a dues societats en què Bankia participarà, directament o indirectament, en un 20% del seu capital i una filial de Lone Star Fund XI al 80% restant. Per la seva banda, els drets econòmics dels crèdits dubtosos seran adquirits en la seva integritat per un vehicle 100% de Lone Star Fund XI per a la posterior titulització per un fons de titulització d'actius.

Els estalvis de costos a aconseguir a través de l'operació s'estimen en una mica més de 200 milions

Els estalvis de costos a aconseguir a través de l'operació s'estimen en una mica més de 200 milions d'euros abans d'impostos durant els tres anys següents al tancament de l'operació, que exigeix ​​el reconeixement de provisions addicionals el 2018 per aproximadament 85 milions d'euros.

Aquesta operació, juntament amb la reducció orgànica de crèdits dubtosos i actius adjudicats esperats per al conjunt de l'exercici 2018, suposarà una reducció dels actius improductius (NPAs) de més de 6.000 milions d'euros de valor brut comptable. Això permet anticipar un any l'objectiu de reducció d’NPAs del pla estratègic 2018-2020.

Segons informa Bankia en un comunicat, aquest pla preveu una disminució anual mitjana dels actius problemàtics (dubtosos i adjudicats) una mica superior als 2.900 milions d'euros, amb la finalitat de totalitzar una baixada de 8.800 milions durant el període. Amb això, en la conclusió de l'exercici 2020 els actius improductius se situarien als 8.400 milions d'euros. D'aquesta manera, la ràtio d'actius problemàtics quedarà per sota del 6% (davant el 12,5% el 2017) en brut i del 3% en net.

A més d'aquestes operacions, l'entitat ha dut a terme al llarg de tot l'any altres vendes de carteres d'actius improductius, que, juntament amb la reducció orgànica, suposaran en el conjunt de l'any una rebaixa addicional en dubtosos i adjudicats de 3.000 milions d'euros.

Noticias relacionadas

contador