ep primark palma mallorca
46,67€
  • 0,01€
  • 0,02%

Inditex s'ha situat aquest dijous entre els valors de l'IBEX que més han pujat (+1,21%). Això, després que la matriu de Primark, ABF, hagi publicat els seus resultats de les 16 setmanes fins al 5 de gener. Aquests comptes inclouen un increment del 4% en les vendes de la cadena tèxtil, amb un augment de l'1% en les vendes al Regne Unit.

  • 24,98£
  • -0,64%

Els analistes creuen que les xifres de Primark han estat "bones en un mercat molt difícil i després de l'advertència realitzada per l'empresa el novembre". No obstant això, també reconeixen que el creixement és "molt menys impressionant que en anys anteriors".

ABF ha dit també que les vendes de Primark durant el període nadalenc han superat les expectatives, i ha explicat que el creixement de les vendes el setembre i octubre s'ha vist compensat per una caiguda de la demanda el novembre.

ABF es dispara a la borsa de Londres, amb alces del 5% a aquestes hores. "Les vendes nadalenques (de Primark) a Gran Bretanya van superar les expectatives i els marges de benefici van ser millors després d'aquest novembre tan suau", assenyala Neil Wilson, expert de Markets.com. L'advertència que Primark va fer el novembre va ser, segons aquest analista, la "bandera vermella" per al sector minorista. "Com vam assenyalar llavors, si Primark està lluitant, llavors les coses estan malament. Afortunadament sembla que el desembre va ser un mes molt millor", afegeix Wilson.

Els experts també assenyalen que la marxa de les vendes als EUA i a Europa (+ 5%) són una mostra de la bona evolució, especialment tenint en compte la difícil situació del mercat alemany, que va tenir un rendiment inferior.

"Les notícies (sobre Primark) són bones, tot i que el creixement de les vendes de l'1% per al negoci principal del Regne Unit no és potser tan bo com s'esperava, tot i el difícil moment de mercat el novembre. No obstant això, la quota de Primark al mercat de roba al Regne Unit va augmentar significativament. ABF ha assenyalat que Alemanya és un mercat "difícil" mentre que el nord-americà està 'fort'", explica Nick Bubb, expert del sector Retail.

Per als analistes de Liberum, Primark està "ben posicionada per augmentar quota de mercat i impulsar un creixement de les vendes de dos dígits durant l'any fiscal en curs, gràcies a la seva contínua expansió".

EL NEGOCI SUCRERA NO VA ANAR TAN BÉ

El negoci sucrer d’ABF no va registrar un avanç tan positiu com el tèxtil. Les vendes van caure un 12% a tipus de canvis constants a causa dels preus del sucre a la Unió Europea (UE) i l'impacte del Brexit en aquest negoci. En conjunt, els ingressos totals del grup ABF van pujar un 1% durant el període.

ABF va dir que les seves perspectives per a l'any no han canviat i que s'espera que el benefici operatiu ajustat i el benefici per acció estiguin en línia amb el de l'any passat. El novembre, el grup va registrar uns ingressos de 15.600 milions de lliures esterlines, un 1% més que l'any anterior, i un benefici operatiu ajustat de 1.400 milions de lliures esterlines, un 3% més que l'any anterior. En aquell moment va advertir que el creixement dels beneficis d'aquest any es veuria frenat per la pressió dels preus al seu negoci sucrer.

Noticias relacionadas

contador