ep fabricacion de la furgoneta electrica env200 en la planta de nissan en barcelona
NISSAN - Archivo

El Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme ha lamentat la decisió de la companyia japonesa Nissan de "donar per acabada la seva presència a Catalunya" i ha proposat la creació d'un grup de treball per tal d'estudiar "escenaris alternatius" que garanteixin la continuïtat de l'activitat industrial.

Des del departament que dirigeix Reyes Maroto van assenyalar que la companyia li va comunicar "a primera hora d'aquest matí" la seva decisió respecte a la seva activitat a Catalunya, la qual cosa significa a mitjà termini el tancament de les instal·lacions.

El Govern considera que la continuïtat de la planta de Barcelona "és possible", tal com recull el pla de viabilitat que va presentar el Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme fa uns mesos en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona i el Consorci Zona Franca.

Així mateix, destaca que la continuïtat de la factoria de Barcelona "té sentit econòmic" per a la companyia japonesa, ja que el cost de tancar la fàbrica podria superar els 1.000 milions d'euros, mentre que l'adjudicació d'un model elèctric requeriria 'només' 300 milions d'euros.

SOLUCIÓ ALTERNATIVA

Per part seva, la vicepresidenta tercera del Govern i ministra d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño, ha mostrat el seu malestar per aquesta decisió i ha assegurat que des de l'Executiu treballaran per canalitzar aquest procés i cercar una solució "alternativa".

En declaracions a TVE recollides per Europa Press, Calviño ha destacat que aquesta notícia no és positiva i ha recordat que el Govern ha proposat a la companyia una negociació "per canalitzar aquest procés".

"Creiem que és una planta que té sentit estratègic, perquè es tracta de l'única factoria de Nissan a Europa. Tancar aquesta planta representa una decisió estratègica de gran importància per a Nissan", ha explicat la ministra.

A més, ha subratllat que les inversions necessàries en aquesta instal·lació són inferiors al cost de tancar-les, per la qual cosa ha apuntat que continuaran treballant amb empresa, treballadors, Generalitat de Catalunya i amb el Consorci de la Zona Franca per "canalitzar aquest procés o cercar una solució alternativa".

Noticias relacionadas

contador