zara rebajas escaparate
Flickr
43,74€
  • 0,00€
  • 0,00%

Arriben les rebaixes d'Inditex, unes de les més esperades pels consumidors. Aquesta mateixa nit, des de les 20 hores (per Stradivarius, Pull & Bear i Oysho) i des de les 21 hores (per Zara) es podrà comprar més barat a través de l'app. A partir de les 22 hores, es podrà gaudir dels descomptes a través del web en totes aquestes marques i, demà divendres, les rebaixes arribaran a les botigues físiques. Pel que fa a Massimo Dutti, des de ja es poden aprofitar les rebaixes els que estiguin subscrits al seu butlletí d'informació. Demà, igualment, els descomptes seran a les botigues.

Inditex ha avançat les rebaixes per primera vegada després d'una campanya que s'ha vist afectada per un clima que no l'ha acompanyat. El període de rebaixes del grup gallec sempre ha tingut com a data d'inici l'1 de juliol mentre veia com la resta de competidors anticipaven la seva aplicació. Aquest any, ha decidit fer el mateix.

La tèxtil puja a aquesta hora un 3,4% en l'IBEX davant d'una temporada de rebaixes que s'anticipa forta. En els resultats del primer trimestre fiscal (entre l'1 de febrer i el 30 d'abril de al 2019), la companyia va avançar un creixement a les vendes en botigues i en línia entre l'1 de maig i el 7 de juny del 9,5%, xifra que els experts van valorar positivament per la seva fortalesa. Entre l'1 de febrer i el 7 de juny, les vendes van créixer al 6,5%. Inditex va dir expressament que la primera part del primer trimestre fiscal (entre febrer i abril) es va veure afectat per condicions meteorològiques adverses "tal com s'ha vist reflectit en les estadístiques sectorials publicades en diversos mercats". "Amb la volta de condicions de mercat normals, la venda ha retornat als nivells previs", ha afegit.

Inditex fa diverses sessions que està mostrant la seva fortalesa i fa pujar l'IBEX. El juny, la tèxtil ha pujat un 8% i en el conjunt de l'any es revalora un 20%. El passat 11 de juny, la companyia va publicar les seves xifres del primer trimestre fiscal, període durant el va guanyar un 10% més i durant el qual les vendes van créixer un 5%. La companyia va avançar llavors que mantenia el seu objectiu de creixement de vendes comparables per a l'any entre el 4% i el 6%.

Credit Suisse valorava aquestes xifres diversos dies després i afirmava que veu complicat que Inditex compleixi amb aquest objectiu de vendes per a l'any. Aquests analistes destacaven que les vendes es van frenar entre març i abril, davant d'un avanç esperat del 2,7%, però durant el segon trimestre ja s'ha notat una millora (+9,5%) gràcies a l'empenta de les compres de primavera -estiu. "Seria extremadament sorprenent si es mantingués aquest ritme. Pensem que els objectius de vendes comparables de entre un 4-6% per a l'any fiscal són optimistes. El nostre pronòstic és que s'aconsegueixi un avanç del 2,7% durant el primer semestre i un 3,5% per a tot l'any", indicaven.

H&M, UNA ALTRA VEGADA AMB MOVIMENTS BRUSCOS DESPRÉS DE RESULTATS

Les fortes pujades del 8% que està registrant H&M aquest dijous també serveixen d'esperó per Inditex. La tèxtil sueca té acostumat el mercat a moviments 'intensos' després de publicar els seus resultats i avui no n'està sent una excepció. H&M ha guanyat 509 milions durant el primer semestre fiscal, un 10,6% menys.

El descens en el resultat net, segons ha explicat, es deu al fet que les dades del passat any fiscal van tenir un impacte positiu per la reforma tributària als Estats Units, de manera que el desemborsament en impostos va ser de 1.265 milions de corones (120 milions d'euros). Aquest semestre, amb la situació normalitzada, la despesa va ser de 1.605 milions de corones (152 milions d'euros).

"El grup H&M continua incrementant les vendes a preu complet, reduint les rebaixes i augmentant la seva quota de mercat", ha destacat el conseller delegat de la companyia, Karl-Johan Persson.

H&M va començar el seu període de rebaixes el passat 20 de juny.

Noticias relacionadas

contador