ep comparecenciaa corunapresidenteinditex pablo isla sobreresul
M. Dylan - Europa Press
44,37€
  • -0,82€
  • -1,81%

Inditex no està tenint una bona setmana. Després de pujar durant la passada gairebé un 7%, aquest dijous lidera les caigudes de l'IBEX, perd un 2,5% i durant aquestes tres sessions es deixa un 3,6%. Des del punt de vista tècnic, els analistes de Bolsamanía insisteixen que aquesta correcció és "normal" després de les fortes pujades. En tot cas, hi ha notícies que la propicien, i és que Morgan Stanley ha donat un nou toc a la tèxtil a través d'un informe en què reitera el consell d''infraponderar' i adverteix de les "pressions creixents" que afecten la seva creixement.

El passat mes d'agost, Inditex s'enfonsava en borsa a prop d'un 6% durant una sola sessió precisament després de perdre el suport de Morgan. El banc d'inversió nord-americà rebaixava llavors el seu consell d''igual que el mercat' a 'infraponderar' i retallava el preu objectiu des dels 26 euros fins als 21 euros, és a dir, considerablement per sota del preu de cotització.

El banc seguia veient Inditex com una gran companyia de talla mundial, però afirmava que "la seva proposta s'ha anat afeblint durant els últims anys", i afegia que aquesta debilitat no estava degudament reflectida en les estimacions del consens del mercat. Morgan Stanley indicava també que el model de negoci de la companyia "està començant a semblar menys diferenciat que abans respecte als seus competidors".

UN SECTOR MOLT MOGUT

Els dubtes al voltant del sector tèxtil durant els últims temps han proliferat a mesura que augmentava la pressió i les competències sobre aquestes companyies. El sector ha patit especialment al Regne Unit, impactat també pel Brexit, i les advertències de beneficis (ASOS, Zalando ...) s'han succeït. Durant les últimes jornades, però, diverses companyies han reiterat previsions, cosa que ha propiciat que reaccionessin amb força en borsa, i això també ha estat ben recollit per la companyia presidida per Pablo Isla.

Des que va arrencar l'any, les valoracions favorables sobre Inditex s'han vist obligades a conviure amb les menys apreciatives. JP Morgan assenyalava el gener que el model d'Inditex encara és "guanyador", mentre que RBC li donava un potencial del 40%. Citi, per la seva banda, també reiterava el seu suport el febrer. Jefferies, però, rebaixava el passat mes de març el consell per a la marca de 'comprar' a mantenir i també retallava el preu objectiu des dels 32 euros fins als 27 euros. La companyia es justifica dient que esperaven uns resultats del quart trimestre "molt més forts". "El fet que les marques que no són Zara no aconsegueixin demostrar ser un factor de creixement general del grup representa una altra font de frustració", afirmava.

En general, els experts segueixen donant suport a Inditex, tot i que és veritat que el percentatge de recomanacions de 'compra' ha anat caient progressivament des de finals de l'any passat. L'octubre de 2018, un 74% dels analistes aconsellava 'comprar' els títols de la tèxtil i ara aquest percentatge ha caigut fins al 61%. A més, les recomanacions de venda han ascendit des del 13% de llavors fins al 21% actual.

Noticias relacionadas

contador