tienda-zara-grupo-inditex
Getty Images
43,06€
  • 0,37€
  • 0,87%

Els títols d'Inditex es deixen un 4,5% després de la publicació dels seus resultats del quart trimestre fiscal i de l'exercici fiscal 2018 (entre l'1 de febrer de 2018 i el 31 de gener el 2019). La companyia va guanyar un 2% més durant l'exercici fiscal 2018 però els analistes destaquen que, com va passar durant el tercer trimestre fiscal, les xifres han estat per sota del que s'esperava durant el quart trimestre fiscal.

"Inditex ha pujat un 17% el 2019 i després d'aquests resultats esperem una correcció", apunten els experts de Banc Sabadell. Els resultats, segons expliquen aquests analistes, són pitjors del que s'esperava durant el quart trimestre per menors vendes i també per menor marge brut, mentre que els costos operatius han estat en línia.

Durant el conjunt de 2018, Inditex va guanyar un 2% més, fins als 3.444 milions d'euros. Les vendes van pujar un 3% durant tot l'exercici i les vendes comparables van augmentar un 4%. La tèxtil gallega ha anunciat un increment del dividend que inclou un augment del repartiment de dividends del 50% al 60% i la distribució d'un dividend extraordinari.

Durant el quart trimestre estanc, les vendes van augmentar un 5%, fins als 7.708 milions, mentre que el benefici net es va situar als 1.006 milions, xifra que suposa una caiguda del 2%.

Els experts de Renta 4 subratllen igualment que les xifres trimestres d'Inditex incompleixen les previsions. Els ingressos se situen un 3% per sota de les seves estimacions i de les del consens, el marge brut (53,5%) se situa 0,5 punts percentuals per sota de les estimacions i l'EBITDA (1.525 milions d'euros durant el quart trimestre) està un 4% per sota del que s'estimava. Pel que fa al benefici net, també està un 5% per sota del consens.

"Esperem impacte negatiu en cotització després d'haver incomplert previsions en les principals magnituds i tot i haver millorat la seva política de retribució a l'accionista. La guia 2019 està en línia amb les nostres previsions", assenyalen des de Renta 4.

Noticias relacionadas

contador