ep pablo isla presidenteinditex recibepremio liderazgo empresarial 20180904184920
EUROPA PRESS - Archivo
43,50€
  • 0,02€
  • 0,05%

Inditex va obtenir un benefici net durant l'exercici fiscal 2018 (entre l'1 de febrer de 2018 i el 31 de gener de 2019) de 3.444 milions d'euros, xifra que suposa un increment del 2% enfront de 2017. És el ritme de creixement més lent des de 2008, quan va avançar un 0,2%.

Les vendes es van situar als 26.145 milions d'euros, un 3% superior a l'any anterior. Les vendes a tipus de canvi constant van créixer un 7%. És la primera vegada que supera el llindar dels 26.000 milions, "amb evolució positiva en totes les àrees geogràfiques, en totes les marques i tant en línia com en botiga física", destaca, però també marca el ritme de creixement més lent des que va sortir a borsa. El fre tant en benefici com en vendes es deu, segons la companyia, a l'impacte de la divisa.

Les vendes comparables d'Inditex van augmentar un 4% durant l'exercici 2018 (4% durant el primer semestre i 3% durant el segon semestre) sobre un 5% el 2017. Les vendes comparables, que inclouen les botigues amb venda durant almenys els exercicis complets de 2018 i 2017 i la venda en línia, van créixer en totes les zones geogràfiques i formats, així com a les botigues físiques i en línia. Les vendes comparables el 2018 suposen el 82% de la venda total.

L'EBITDA i EBIT arriben a màxims històrics amb "bon comportament" de tots els seus marges, segons ha precisat la tèxtil gallega. L'EBITDA va augmentar un 3%, fins als 5.457 milions. L'EBIT va millorar un 1%, fins als 4.357 punts.

Font: Inditex

PROGRÉS EN LÍNIA

Per segon any, Inditex revela les xifres per separat del negoci en línia. El grup que dirigeix ​​Pablo Isla ha mantingut un creixement constant, destaca la companyia, fins als 3.200 milions d'euros. La xifra suposa un augment del 27% respecte a l'any anterior. "Aquest bon funcionament del model integrat ha permès que la venda en línia representi ja el 14% de les vendes dels mercats on Inditex disposa de presència comercial integrada", explica la companyia.

Inditex destaca que les pàgines web dels seus vuit marques (Zara, Massimo Dutti, Pull & Bear, Bershka, Stradivarius, Oysho, Zara Home i Uterqüe) van registrar 2.947 milions de visites, 500 milions més que l'any anterior, i que van arribar a atendre pics de demanda amb fins 9.500 comandes en un sol minut.

L'objectiu del grup és que totes les seves ensenyes estiguin disponibles en línia a partir de 2020. La joia d’Indirex, Zara, va llançar el novembre la seva botiga global en 106 mercats en què la cadena no té botiga física, a més d'iniciar la venda en línia a Austràlia i Nova Zelanda, on sí que compta amb locals.

Per marques, Pull & Bear es va estrenar als Estats Units amb la seva pròpia plataforma en línia i Uterqüe ho va fer a Mèxic, "un dels seus mercats més rellevants", després d'aterrar a la Xina tant en línia en T-Mall com amb una botiga ensenya a West Nanjing Road, un dels districtes comercials més actius del món.

NOVA POLÍTICA DE DIVIDENDS

Inditex ha comunicat que el Consell d'Administració proposarà a la Junta una nova política de dividends. El dividend ordinari suposarà un repartiment de dividend del 60% del benefici -enfront del 50% actual-, i, a més, es distribuirà, com a dividend extraordinari, un total d'1 euro per acció a percebre entre els anys 2019, 2020 i 2021.

El primer efecte d'aquesta política és un increment del dividend del 17% durant el present any, que suposa repartir 0,88 euros per acció, 0,66 com a dividend ordinari i 0,22, extraordinari.

Així mateix, Inditex ha comunicat que el Pla de Participació dels Empleats al Creixement dels Beneficis ascendeix enguany a 32 milions d'euros, 7 per la participació en el creixement i 25 complementats per l'empresa. En total, Inditex va repartir 619 milions entre els seus treballadors en concepte de retribució variable.

D'altra banda, l'espai ha augmentat un 5%, amb obertures de botigues en 56 mercats. La companyia ha explicat que ha seguit actualitzant el parc de botigues mitjançant la selecció de la superfície comercial de "màxima qualitat", que ha adaptat tecnològicament per transformar la xarxa de botigues en una plataforma global integrada de moda.

Zara ha ampliat fins als 202 els seus mercats, mentre que Massimo Dutti i Uterqüe acaben d'obrir a 106 nous mercats la seva oferta en línia, de manera que ja estan disponibles a 184 i 148 mercats respectivament.

Durant l'exercici, Inditex va invertir més de 1.600 milions d'euros. Destaquen, "molt particularment", els destinats a implantar la tecnologia RFID a totes les cadenes i el sistema de gestió integrada d'inventaris, una tecnologia diferencial per oferir el millor servei al client.

La contribució fiscal global del grup va arribar als 6.166 milions d'euros, 1.700 d'ells a Espanya.

AGRUPAR ZARA I ZARA HOME

Inditex ha comunicat la seva intenció d'agrupar el report de Zara i Zara Home "a causa de les sinergies emergents entre ambdós conceptes". La companyia ha explicat que l'objectiu és "maximitzar l'impacte operacional i de gestió de la marca combinant la plataforma de venda en línia i en botiga". S'espera un llançament progressiu de producte de Zara Home a la pàgina web de Zara en alguns mercats a partir de la campanya de tardor/hivern.

Vendes per format

EXERCICI 2019

Les vendes en botiga i en línia a tipus de canvi constant han augmentat un 7% durant el període des de l'1 de febrer fins al 9 de març de 2019.

Inditex estima un creixement brut de l'espai en ubicacions clau d'entre el 5% i el 6% i espera aproximadament 300 obertures i l'absorció de gairebé 250 unitats.

La direcció preveu un creixement de les vendes comparables d'entre el 4% i el 6% el 2019.

Zara llançarà la venda en línia a Brasil el març i preveu llançar la venda en línia el maig a Dubai, l'Aràbia Saudita, Egipte, Emirats Àrabs Units, Indonèsia, Israel, Líban, Marroc i Sèrbia.

La xifra d'inversió ordinària prevista per 2019 estarà al voltant de 1.400 milions d'euros, en funció del programa d'obertura de nova superfície comercial a ubicacions principals. S'espera un creixement de la inversió ordinària per sota del creixement de l'espai durant els propers anys.

Noticias relacionadas

contador