• Les seves accions són el principal llast per a la cotització del Dow Jones
  • La seva capitalització borsària s'ha reduït fins als 148.000 milions de dòlars
ibm-premiere-hausse-du-chiffre-d-affaires-en-pres-de-6-ans

10.000 milions de dòlars. Aquesta és la capitalització borsària que està perdent IBM amb la seva caiguda del 6% després de presentar uns resultats que no han agradat al mercat.

IBM

  • 168,61$
  • 1,75%

El valor en borsa del gegant tecnològic s'ha reduït fins als 148.000 milions de dòlars i el negatiu comportament de les seves accions són el principal llast per al Dow Jones durant la jornada d'aquest dimecres.

El benefici net del grup durant el primer trimestre va ser de 1.680 milions de dòlars (-4%) i el benefici ajustat per acció (BPA) va ser de 2,85 dòlars. Els ingressos van pujar fins als 19.070 milions de dòlars des dels 18.160 milions.

Els analistes esperaven un BPA ajustat de 2,42 dòlars i uns ingressos de 18.830 milions, de manera que les xifres trimestrals van superar lleugerament les previsions del consens de FactSet. No obstant això, el mercat penalitza la caiguda del seu marge brut de benefici, fins al 43,7% des el 44,5% de l'any passat, una xifra per sota del que s'esperava, segons els experts de Pivotal Research.

No obstant això, el mercat castiga la companyia perquè no està demostrant un avanç prou ràpid en els seus nous segments de negoci, com la Intel·ligència Artificial (AI), en què els inversors tenen posades moltes esperances.

Dins dels seus nous negocis estratègics, també figuren la seva plataforma d'AI, Watson, i les seves iniciatives en la cadena de blocs (blockchain), computació en núvol (cloud), seguretat mòbil, seguretat cibernètica i sistemes analítics, que suposen ja el 47% dels seus ingressos.

"Els nostres resultats del primer trimestre reflecteixen el treball que hem realitzat a la reposició de la nostra cartera i les nostres iniciatives per captar les tendències seculars del mercat, liderat pel fenomen de les dades", ha assenyalat James Kavanaugh, director financer (CFO).

A més, els analistes de GBH Insights han assenyalat que les xifres millors del que s'esperava s'han inclòs un guany extraordinari de 817 milions de dòlars durant el trimestre. Per a tot l'any, IBM va anticipar un benefici ajustat per acció de 13,80 dòlars, mentre que els analistes esperen un BPA de 13,83 dòlars.

Durant el quart trimestre del 2017, la reforma fiscal de Donald Trump va suposar un dur cop per als comptes de la tecnològica, que va registrar unes pèrdues netes de 1.054 milions de dòlars després haver d'afrontar un càrrec de 5.500 milions pels canvis fiscals. En canvi, durant aquest període va registrar la seva primera pujada d'ingressos en sis anys.

Noticias relacionadas

contador