ep nota informativa iberdrola firmauvescoprimer ppaespanaun gru
IBERDROLA - Archivo
11,53€
  • -0,01€
  • -0,09%

Iberdrola ha tancat la venda d'una participació del 40% en el seu gran parc eòlic marí del Regne Unit, East Anglia One (EAO), per 1.630 milions de lliures esterlines (uns 1.800 milions d'euros) al grup australià Macquarie, segons ha informat aquest dilluns la companyia.

La venda, que s'ha realitzat a través de la seva filial britànica ScottishPower Renewables, s'ha consumat un cop obtinguda la preceptiva autorització per part de The Crown Estate el passat 30 d'agost.

El parc, situat en aigües britàniques del mar del Nord, està valorat en total en 4.100 milions de lliures esterlines (a prop de 4.527 milions d'euros) i la seva entrada en operació està prevista per al proper any.

El grup ha indicat que aquesta transacció, que s'emmarca dins del pla de rotació d'actius per valor de 3.500 milions d'euros actualitzat el febrer d'aquest any, no tindrà un impacte rellevant en els seus resultats consolidats corresponents a l'exercici 2019.

Al moment de l'anunci de l'operació, Iberdrola va destacar que aquest parc eòlic marí és un dels seus projectes més rellevants i "el major projecte renovable desenvolupat mai per una empresa espanyola".

"Quan entri en operació el 2020, el parc serà el més gran del món, en comptar amb una capacitat instal·lada de 714 megawatts (MW), amb la qual proveirà d'energia neta a 600.000 llars britànics", ha afegit.

Santander CIB, la unitat de banca d'inversió de Banc Santander, ha estat l'assessor financer exclusiu d'Iberdrola en aquesta transacció.

Un portaveu de l'entitat ha assenyalat a Europa Press que es tracta d'"una operació històrica en energies renovables al Regne Unit", que evidencia "el compromís del banc de donar suport a les energies verdes i renovables".

De fet, el banc té com a objectiu facilitar la mobilització de 120.000 milions d'euros entre 2019 i 2025 en finançament verd per ajudar a combatre el canvi climàtic.

Durant els propers anys, Iberdrola redoblarà la seva aposta per l'energia eòlica marina, amb el desenvolupament d'una cartera de projectes superior als 10.000 MW.

Aquest creixement s'articularà, fonamentalment, al voltant de tres eixos: el Mar del Nord, el Mar Bàltic i els Estats Units.

La companyia preveu destinar al negoci renovable 13.260 milions d'euros, el 39% dels 34.000 milions d'euros d'inversió previstos per al període 2018-2022.

Noticias relacionadas

contador