ep el presidente de iberdrola ignacio sanchez-galan
IBERDROLA - Archivo

Iberdrola celebrarà aquest dijous la primera junta anual d'accionistes de les grans energètiques de l'Ibex aquest 2020. Ho farà a distància, i després que Naturgy posposés la seva per l'epidèmia de coronavirus. L'empresa presidida per Ignacio Sánchez Galán celebrarà la trobada amb els seus accionistes en aquesta situació atípica i després de reforçar la compra d'accions pròpies.

  • 11,30€
  • 0,76%

Iberdrola controlava el 2,553% del seu accionariat al tancament del divendres 27 de març, segons les dades que figuren a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). En concret, segons la seva última notificació al supervisor, en el període comprès entre el 18 de febrer i el 25 de març, l'energètica va adquirir més de 66 milions de títols, equivalents a més de l'1% del capital amb dret de vot.

A més, va transmetre més de 2,6 milions d'accions pròpies, segons figura a la citada notificació. Quant al preu de les adquisicions el més elevat va ser 11 euros per acció que va abonar el 25 de febrer.

La cotització de la companyia bilbaïna va arribar al seu màxim de l'últim mes el 4 de març, quan va depassar els 11 euros per acció. Aquest dilluns, va tancar un 21% per sota, a 8,71 euros el títol.

DIVIDEND COMPLEMENTARI

Iberdrola arriba així a la junta d'accionistes del dijous, que celebrarà encara que els accionistes hagin de seguir-la online. Si exerceixen el seu dret al vot (o el deleguen) rebran una prima d'assistència equivalent a 1 euro per cada 200 accions (0,005 per títol).

La companyia també manté el dividend complementari previst per a l'any en curs. Es tracta de 0,232 euros per acció i que, si res no canvia, el pagarà aquest estiu.

L'elèctrica mantindria així el dividend, al contrari que altres empreses de l'Ibex. De fet, la CNMV ha obert la porta al fet que les companyies, encara que tinguin convocada la seva junta d'accionistes, puguin rebaixar el dividend a conseqüència de l'impacte econòmic del Covid-19.

Noticias relacionadas

contador