ep el presidente ejecutivo de telefonica jose maria alvarez-pallete durante su intervencion en el
Marta Fernández - Europa Press - Archivo

Mentre es multipliquen les retallades dels dividends entre una multitud d'empreses per afrontar la crisi del coronavirus, Telefónica opta per mantenir el dividend de 2020, segons fonts del mercat. La companyia presidida per José María Álvarez-Pallete abonarà 0,4 euros per acció, dels quals 0,20 els pagarà el desembre d'aquest any, i la resta el juny de 2021.

  • 4,15€
  • 0,78%

El moment actual era l'òptime perquè Telefónica fes contents tots aquells que fa temps que demanen que retalli la retribució a l'accionista com a mesura més efectiva per reduir el seu voluminós deute. No obstant, sembla que Telefónica prefereix fer contents els seus accionistes. Encara sense confirmació oficial, sembla que no tocarà el dividend.

Si l'operadora d'Álvarez-Pallete anunciés en un moment com l'actual un retall de la retribució a l'accionista, quan una multitud d'empreses ho estan fent, segurament s'entendria perfectament. No obstant, la companyia es recolza en la fortalesa de la seva liquiditat, i sembla que deixarà les coses tal com estan.

En un informe publicat aquest dijous, Barclays creu que el dividend de Telefónica "encara està ben cobert" i en general, com la majoria dels experts, considera que el sector de les 'telecos' resistirà millor la crisi del coronavirus que la resta. Ara bé, també adverteix que no hi és immune, i n'abaixa la valoració.

El banc britànic rebaixa el preu objectiu de Telefónica (des de 7,20 a 6,50 euros), MásMóvil (des de 30 a 23 euros) i Euskaltel (des d'11 a 10,50 euros), i afirma que ni tansols aquestes empreses no són immunes a l'impacte del coronavirus, tot i que es tracta d'un sector a priori "resistent."

Noticias relacionadas

contador