iag280

IAG puja amb força a l'IBEX-35 aquest dilluns (+2,5%) ajudada, entre altres motius, per les vagues de les companyies aèries de baix cost que afavoreixen al conglomerat d'aerolínies en una època tan decisiva al sector com és l’estival.

IAG

  • 2,14€
  • 3,19%

Els experts d'AlphaValue recorden que "les aerolínies de baixa cobertura van informar de les seves xifres de trànsit el juny i, un cop més, van mostrar un rendiment inferior enfront d’IAG, principalment a causa de les vagues de controladors aeris".

Els analistes destaquen que les xifres de passatgers del conglomerat han registrat un fort augment

De fet, destaquen que "IAG va publicar xifres de passatgers (+8% respecte a la mateixa època de l'any anterior) i un 'load factor' en fort augment, cosa que reforça les nostres recomanacions sobre el sector a 'comprar' en IAG".

IAG també podria acabar veient-se afectada per les vagues que, a hores d'ara, debiliten la seva competència. El personal de terra d'Iberia a Barcelona ha convocat ja vagues per a aquest estiu a l'aeroport del Prat. Concretament, per als dies 27 i 28 de juliol i 3 i 4 d'agost. El temps dirà si llastarà l'aerolínia o, com va fer Air France amb les vagues dels seus treballadors, acabarà minimitzant el seu impacte sobre el seu negoci.

Amb tot, en la ment del conglomerat d'aerolínies sempre hi ha el petroli. Els preus del cru marquen en moltes ocasions les pujades i baixades del conglomerat i, uns preus estables o amb tendència a la baixa, l’impulsarien encara més al parquet. En aquests moments, el barril de Brent, referència a Europa, repunta un 0,61% fins als 77,58 dòlars.

Amb tot, s'espera que després de l'acord de l'OPEP (Organització de Països Exportadors de Petroli) per elevar la seva producció, el preu de l’'or negre' acabi baixant.

Noticias relacionadas

contador