• També proposarà a la junta la reelecció d'Antonio Vázquez (president)
ep walshvazquezla juntaaccionistasiag 2015
IAG

IAG, el grup d'empreses que agrupa Iberia, British Airways (BA), Vueling i Aer Lingus, proposarà a la junta general d'accionistes, que se celebrarà aquest dijous a Madrid, el pagament d'un dividend complementari brut de 14,5 cèntims (0,145 euros) per acció amb càrrec a 2017, que s'abonarà a partir del 2 de juliol.

IAG

  • 2,05€
  • -0,58%

En aprovar-ho, després de l'abonat al desembre, el dividend anual del grup IAG ascendirà a 0,27 euros per acció i implicarà una pujada del 14,9% davant l'abonat amb càrrec a l'exercici 2016. Durant 2017, el grup que presideix Antonio Vázquez va tornar més de 1.000 milions d'euros als seus accionistes.

IAG va obtenir un benefici net de 2.021 milions d'euros el 2017, un 3,5% més respecte a l’any anterior, i va aconseguir uns ingressos de 22.972 milions d'euros, un 1,8% més. De cara a l'exercici 2018, manté objectius i la seva intenció de tornar 500 milions als accionistes a través de recompra d'accions al llarg d'aquest any.

Segons figura a l'ordre del dia, el consell d'administració d'IAG demanarà autorització per emetre valors convertibles o bescanviables per valor màxim de 1.500 milions d'euros, així com per amortitzar fins a 185 milions d'accions pròpies, representatives d'un 9% del capital, en el marc d'aquest nou programa de recompra.

Així mateix, se sotmetrà a l'aprovació dels accionistes els comptes d'IAG de 2017, any que va tancar amb un benefici net de 2.021 milions d'euros, un augment del 3,5% en comparació amb l'any anterior.

Per companyies, Iberia va aconseguir un benefici de les operacions de 376 milions d'euros el 2017 (+38,7%); BA va obtenir un benefici operatiu de 1.754 milions de lliures esterlines (1.991 milions d'euros), un 19,1% més; Vueling va registrar un benefici operatiu de 188 milions d'euros i va triplicar el resultat de l'any 2016, i Aer Lingus va aconseguir un benefici d'operacions de 269 milions d'euros (+15,5%).

IAG celebrarà la seva junta d'accionistes després que el passat mes d'abril anunciés l'adquisició d'un 4,61% del capital de Norwegian i obrís la porta a fer una OPA per l'aerolínia noruega. Al maig, Norwegian va anunciar el rebuig unànime a dues ofertes pel 100% realitzades per IAG per infravalorar la companyia. El grup que lidera Willie Walsh, que va defensar que no eren vinculants, va assegurar que no es realitzaria cap OPA hostil.

REELECCIÓ DE CONSELLERS

També proposarà a la junta la reelecció d'Antonio Vázquez (president), Willie Walsh (conseller delegat) i Enrique Dupuy (director financer i conseller executiu) com a consellers pel període d'un any.

A més, sotmetrà a la seva reelecció tots els seus consellers pel mateix període estatutari -Marc Bolland, Patrick Cescau, María Fernanda Mejía, Kieran Poynter, Dame Marjorie, Alberto Terol i Emilio Saracho, expresident de Banc Popular i investigat per la fallida de l'entitat bancària-, a excepció de James Lawrence, en el marc del seu pla de renovació, per a la vacant proposarà Deborah Kerr com a consellera independent.

L'any passat la reelecció de Saracho com a conseller independent del grup aeri va suscitar les crítiques d'alguns accionistes que consideraven que havia de renunciar al càrrec, després que el Santander comprés el Banc Popular per un euro.

Finalment, sotmetrà a la reelecció d'Ernest&Young com a auditor de comptes per a l'exercici 2018.

Noticias relacionadas

contador