ep video ibex 35 rompetres semanas en rojo yanotasubida semanal178
EUROPA PRESS

IAG

2,05€
  • -0,01€
  • -0,39%

IAG i Banc Sabadell, dues de les companyies de l'IBEX més exposades al Regne Unit, celebren aquest dijous amb alces destacades l'acord assolit entre Brussel·les i el Regne Unit sobre el Brexit. Ha estat un acord in extremis que ara ha de ratificar-se al Parlament britànic. Després d'això, els Vint-i-set també ho ratificarien. Tant el grup d'empreses d'aerolínies com el banc pugen al voltant d'un 1%.

  • 1,64€
  • 8,73%

El president de la Comissió Europea, Jean Claude Juncker, ha anunciat que Londres i Brussel·les han arribat a un acord del Brexit, després de jornades d'intenses negociacions. "On hi ha una voluntat hi ha un tracte", ha declarat a través d'un apunt a Twitter, on després ha assenyalat que "ja el tenim", en referència al Tractat de Retirada revisat després de la proposta del primer ministre britànic, Boris Johnson.

Ara el text anirà al Parlament britànic, que l'haurà de ratificar perquè finalment el Regne Unit gaudeixi d'un divorci ordenat quan es compleixi el termini del 31 d'octubre.

Malgrat aquest pacte, encara persisteixen les incerteses, especialment respecte al que acabi fent el Parlament britànic atès que el principal soci de Johnson, el Partit Unionista Democràtic (DUP) ha dit que no donarà suport al acord, cosa que suposaria que aquest no passaria la prova de la Cambra dels Comuns i acabaria, com ha passat moltes vegades abans, a 'foc d'encenalls'.

Noticias relacionadas

contador