ep josep oliu banco sabadell 20190718100005
EUROPA PRESS - Archivo
1,74€
  • 0,05€
  • 2,75%

Banc Sabadell (-2,42%) i IAG (-2,29%) han patit en borsa després de conèixer que el pacte del Brexit finalment sembla que no serà possible. El primer ministre britànic, Boris Johnson, li ha dit a la cancellera alemanya, Angela Merkel, que un acord és "essencialment impossible" per Irlanda del Nord. Les borses han registrat números vermells després d'aquesta notícia i els valors més exposats al Regne Unit, com és el cas d'IAG i Sabadell (a través de TSB), també han caigut amb ganes.

IAG

  • 2,07€
  • 0,78%

A tan sols 23 dies perquè el Regne Unit surti de la UE, el futur del Brexit segueix sent profundament incert. Tant Londres com Brussel·les busquen la manera d'evitar ser els culpables en cas que el Brexit es retardi o acabi sense acord.

Boris Johnson fa diversos dies que està presentant un nou pla del Brexit a la Unió Europea que, si bé, no va ser rebutjat frontalment, sembla que finalment no tirarà endavant. Sense un acord sobre la taula, l'opció més probable és que Johnson es vegi obligat a demanar una pròrroga, per molt que s'hi negui.

"Com que no veurem un acord abans de la data límit del 19 d'octubre, la propera gran data serà el 21 d'octubre, quan torni al Parlament. Llavors ja hauríem d'haver assistit a una petició de pròrroga per part de Johnson. En no ser així, podríem veure com els tribunals intenten pressionar el primer ministre", assenyalen els experts d'Oanda.

Per a aquests analistes, la pròrroga al Brexit sembla que serà el proper pas i les eleccions se celebraran "poc després", segons ells. "Segons les enquestes, sembla que els conservadors tenen grans possibilitats d'obtenir una majoria i podríem veure com Johnson segueix gestionant el Brexit", afegeixen aquests analistes.

Noticias relacionadas

contador