• IAG ha confirmat que fins ara les converses sobre l'OPA no han tingut lloc
iag iberia

IAG ha comprat el 4,61% de Norwegian, tal com ha informat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors. El hòlding aeri considera que la companyia noruega és "una inversió atractiva". Aquesta inversió minoritària està destinada a establir una posició des de la qual pot iniciar converses amb Norwegian, incloent-hi la possibilitat de formular una oferta d'adquisició sobre la totalitat de aerolínia noruega, segons ha confirmat IAG.

IAG

  • 2,06€
  • 0,15%

IAG, format per British Airways (BA), Iberia, Vueling, Aer Lingus i Level, confirma que fins a la data tals converses no han tingut lloc, que no ha pres cap decisió sobre la formulació d'una oferta d'adquisició en aquest moment i que no existeix certesa sobre si s'arribarà a prendre aquesta decisió.

Per la seva banda, Norwegian ha confirmat que no hi ha hagut converses amb IAG i que no tenia coneixement previ de l'adquisició del 4,6% abans que fos comunicada per IAG aquest dijous. No obstant això, Norwegian creu que l'interès d'IAG a la companyia "confirma la sostenibilitat i el potencial del nostre model de negoci i el nostre creixement global".

Les accions d'IAG cotitzen amb molta volatilitat, a hores d'ara cauen un 0,14%, però quan s'ha conegut la notícia s'han capgirat i pujaven un 1% a l'IBEX-35, encara que durant les primeres hores de la sessió cotitzaven amb caigudes que han arribat fins i tot fins al 3%. Per la seva banda, Norwegian cotitza amb pujades del 20,8% fins als 22,6 euros.

Gràfic del moviment de les accions d'IAG en cinc minuts, després de conèixer la notícia

LES ÚLTIMES XIFRES DE NORWEGIAN...

L'aerolínia noruega Norwegian ha registrat un total de 2.816.164 passatgers al març, és a dir, 362.613 (15%) més que durant el mateix mes de l'any anterior. En termes unitaris, l'oferta de la companyia va créixer un 48%, mentre que la demanda va pujar un 44% i l'ocupació va arribar el 86,7%, un 2,6% més, segons ha informat la pròpia companyia a través d'un comunicat.

L'aerolínia atribueix aquest increment de passatgers a l'augment del trànsit per la Setmana Santa, que va tenir lloc al mes de març, per la qual cosa des de la companyia no s'esperen aconseguir tan altes xifres a l'abril. L'aerolínia va aconseguir operar un 98,4% dels seus vols programats per març, dels quals un 72,3% van partir de forma puntual segons assegura.

La companyia va mostrar una pèrdua de 299 milions de corones noruegues (30.770.000 d'euros al canvi) el 2017, mentre que el benefici brut d'explotació anual va ser de 60 milions de corones (6,17 milions d'euros). La publicació arriba després dels millors resultats històrics obtinguts un any abans de 1.135 milions de corones (116.700.000 d'euros), un 361% més que el 2015.

El principal motiu que la companyia argumenta per justificar aquests resultats és el creixement dels costos, relacionats amb la pujada del preu del combustible, els arrendaments amb tripulació, i l'atenció als passatgers. La despesa en combustible de l'aerolínia va créixer un 44%, mentre que la quota de personal va pujar un 36%.

...I LES DADES D’IAG

IAG va transportar un total de 22.950.000 de passatgers durant el primer trimestre, xifra que suposa un augment del 8,5% en comparació amb el mateix període de l'any anterior. El grup aeri, que engloba Iberia, British Airways (BA), Vueling, Aer Lingus i Level, va elevar la seva demanda un 6,1% durant el primer trimestre de l'any, després d'augmentar la seva oferta un 4,1% fins al març.

A aquest increment van contribuir Vueling, que va registrar un augment de la demanda del 17,9%, amb una oferta un 15,8% més gran, i Iberia, que va elevar la seva demanda un 11,3% i la seva oferta, un 8,1%. Per la seva banda, Aer Lingus va incrementar en un 9,2% la seva demanda i en un 5,9% la seva oferta de gener a març, mentre que British Airways va augmentar un 1,7% la seva demanda i un lleuger 0,4% la seva oferta.

En conjunt, el factor d'ocupació del grup va créixer fins el 80,5%, un increment d’1,5 punts percentuals de gener a març en comparació amb el mateix període de l'any 2017. El passat mes de març el grup va transportar 8,67 milions passatgers, un 9,5% més, amb un augment de la demanda del 9% i del 5,8% en la seva oferta.

IAG va guanyar l'any passat 2.021 milions d'euros, xifra que suposa un increment del 3,5% respecte al 2016, segons ha informat la companyia, que portarà a terme aquest any una nova recompra d'accions de 500 milions d'euros. Els ingressos totals van ascendir el 2017 als 22.972 milions d'euros, xifra que representa un augment de l’1,8%, mentre que el benefici de les operacions es va situar als 2.727 milions d'euros, un 9,8% més.

Noticias relacionadas

contador