• El consell d'administració proposarà un dividend complementari de 14,5 cèntims d'euro per acció
  • A més, portarà a terme aquest any una nova recompra d'accions de 500 milions d'eurosvará a cabo este año una nueva recompra de acciones de 500 millones de euros
iag iberia

International Consolidated Airlines Group (IAG), format per British Airways (BA), Iberia, Vueling i Aer Lingus, va guanyar l'any passat 2.021 milions d'euros, fet que suposa un increment del 3,5% respecte a 2016, segons ha informat la companyia, que portarà a terme aquest any una nova recompra d'accions de 500 milions d'euros.

IAG

  • 2,06€
  • 0,15%

Els ingressos totals van ascendir el 2017 als 22.972 milions d'euros, xifra que representa un augment de l’1,8%, mentre que el benefici de les operacions es va situar als 2.727 milions d'euros, un 9,8% més, ha comunicat avui IAG a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

"IAG s'ha deixat durant aquesta sessió un 5,19% fins als 6,68 euros, la qual cosa fa que sigui el segon pitjor valor del selectiu. Iván San Félix, analista de Renta 4, assenyala que els resultats incompleixen a nivell operatiu.

En la nostra opinió, les previsions d'IAG de creixement de capacitat són massa optimistes, especialment tenint en compte que, a més, esperen creixement d'ingressos unitaris vs 2017 (-0,8% el 2017 vs 2016). Esperem impacte negatiu en cotització", ha explicat l'analista.

El benefici operatiu d'Iberia va ascendir a 376 milions d'euros, xifra que suposa un increment del 38,7% (105 milions d'euros més) respecte a l'exercici anterior, arribant un marge operatiu ajustat del 9,6%. International Consolidated Airlines Group (IAG) ha presentat en el dia d'avui, 23 de febrer de 2018, els resultats consolidats del Grup corresponents a l'exercici finalitzat el 31 de desembre de 2017.

"Totes les nostres aerolínies van registrar un excel·lent comportament i van aconseguir els seus millors resultats de forma individual fins al moment, a més d'uns rendiments operatius sòlids, amb un clar compromís amb el servei al client. La transformació de Vueling, després de les dificultats viscudes el 2016, ha estat especialment excel·lent", ha subratllat el conseller delegat d'IAG, Willie Walsh.

El benefici de les operacions abans de partides excepcionals es va situar als 3.015 milions d'euros el 2017, xifra que suposa un increment del 18,9%. "Ens vam beneficiar d'una reducció de les despeses de combustible durant la major part de 2017, encara que la nostra factura de combustible va començar a incrementar-se durant el quart trimestre", ha subratllat Walsh.

Durant el quart trimestre, la companyia va aconseguir un benefici de les operacions de 585 milions d'euros, per sota dels 620 milions d'euros del mateix període de l'any anterior, ja que es va veure "significativament" afectat pels canvis en la provisió de bonus a empleats durant el trimestre, comparat amb l'exercici anterior.

Així mateix, el consell d'administració proposarà un dividend complementari de 14,5 cèntims d'euro per acció. Aquest pagament situa el dividend de l'exercici en 27 cèntims d'euros per acció, subjecte a l'aprovació dels accionistes durant la junta general d'accionistes de juny.

"Amb el dividend i la recompra d'accions, vam retornar més de 1.000 milions d'euros als nostres accionistes l'any passat", ha afirmat Walsh, que ha subratllat que la confiança en el futur d'IAG es manté "ferma", per la qual cosa ha anunciat la intenció de dur a terme una recompra d'accions per valor de 500 milions d'euros durant 2018.

Sobre les perspectives de negoci, IAG preveu que, als nivells actuals del preu del combustible i tipus de canvi, el seu benefici de les operacions el 2018 mostri un increment respecte a l'any anterior.

L'aerolínia espera que tant els ingressos unitaris de passatge com els costos unitaris, excloent-ne el combustible, millorin a tipus de canvi constant.

Els analistes de Bankinter apunten que "a primera vista, són resultats fluixos, però una anàlisi més detallada mostra que no són tan febles. Quant al guidance 2018, IAG no ofereix xifres, només es mostra optimista amb les perspectives per a aquest any".

Noticias relacionadas

contador