luis-guindos-bce
Getty Images

El vicepresident del Banc Central Europeu (BCE), Luis de Guindos, ha tornat a donar pressa a BBVA en relació amb la investigació interna que està desenvolupant l'entitat per aclarir el paper exercit per l'excomissari José Manuel Villarejo i la seva presumpta relació amb el banc i el seu expresident, Francisco González. Segons l'exministre, "la reputació és el principal actiu d'una entitat de crèdit".

"Sense reputació és difícil que la resta funcioni", ha sentenciat Guindos durant la seva intervenció durant un acte organitzat per Deusto Business School i KPMG. Encara que no hagi volgut aprofundir en la situació del banc espanyol, s'ha mostrat convençut que "els propis gestors de BBVA són els principals interessats en clarificar-la".

En aquest sentit, el vicepresident del BCE ha reiterat que la institució roman a l'espera de conèixer els resultats de la investigació forense que ha encarregat el banc espanyol, i ha apuntat que, a partir d'aquí, el supervisor ha de valorar les circumstàncies i les conclusions. En tot cas, li ha reclamat "rapidesa".

D'altra banda, en ser qüestionat per la situació de Bankia, l'exministre espanyol ha defensat que l'entitat actualment és un banc "fort i que competeix", i ha subratllat que això és el realment important al marge d'altres qüestions.

Noticias relacionadas

contador