Guindos (BCE), sobre BBVA-Villarejo: "La reputació és el principal d'un banc"

El vicepresident del supervisor demana "rapidesa" a l'entitat per aclarir el cas

Bolsamanía
Europa Press | 11 feb, 2019 17:32
luis-guindos-bce
Getty Images

El vicepresident del Banc Central Europeu (BCE), Luis de Guindos, ha tornat a donar pressa a BBVA en relació amb la investigació interna que està desenvolupant l'entitat per aclarir el paper exercit per l'excomissari José Manuel Villarejo i la seva presumpta relació amb el banc i el seu expresident, Francisco González. Segons l'exministre, "la reputació és el principal actiu d'una entitat de crèdit".

Banco Bilbao Vizcaya Argentaria SA
9,600
  • 0,28%0,94
  • Max: 9,60
  • Min: 9,60
  • Volume: -
  • MM 200 : 8,01
17:35 03/05/24

"Sense reputació és difícil que la resta funcioni", ha sentenciat Guindos durant la seva intervenció durant un acte organitzat per Deusto Business School i KPMG. Encara que no hagi volgut aprofundir en la situació del banc espanyol, s'ha mostrat convençut que "els propis gestors de BBVA són els principals interessats en clarificar-la".

En aquest sentit, el vicepresident del BCE ha reiterat que la institució roman a l'espera de conèixer els resultats de la investigació forense que ha encarregat el banc espanyol, i ha apuntat que, a partir d'aquí, el supervisor ha de valorar les circumstàncies i les conclusions. En tot cas, li ha reclamat "rapidesa".

D'altra banda, en ser qüestionat per la situació de Bankia, l'exministre espanyol ha defensat que l'entitat actualment és un banc "fort i que competeix", i ha subratllat que això és el realment important al marge d'altres qüestions.

contador