ep comisario villarejoprograma salvadosla sexta
EUROPA PRESS

El que en aquells dies va ser president de BBVA, Francisco González, va contractar els serveis del comissari Villarejo per intentar frustrar l'assalt al banc que planejava Sacyr i alguns càrrecs del PSOE. Finalment, els implicats van acabar desistint d'aconseguir el control del consell del banc i forçar d'aquesta manera el relleu de González de la presidència.

Segons una informació publicada pels diaris El Confidencial i Moncloa.com, va ser el 2004 quan BBVA va recórrer a Villarejo, a qui va pagar mig milió d'euros, per investigar els principals promotors d'aquest assumpte, que es va desenvolupar durant almenys tres mesos: el llavors president de Sacyr, Luis del Rivero; el seu accionista i conseller Juan Abelló, i el cap de l'Oficina Econòmica de José Luis Rodríguez Zapatero, Miguel Sebastián.

La maniobra no va aconseguir finalment tirar endavant pel fet que el Banc d'Espanya no la va donar suport expressament

BBVA i Villarejo van batejar les seves investigacions contra Sacyr i el gabinet del PSOE amb el nom d'operació Trampa. No obstant això, aquesta maniobra no va aconseguir finalment tirar endavant pel fet que el Banc d'Espanya no la va recolzar expressament.

Tal com recullen els documents als quals han tingut accés aquests dos diaris, l'entitat es va comprometre a pagar al comissari un mínim de 360.000 euros més IVA (417.600 euros), més un pagament addicional d'altres 120.000 euros després de l'èxit de l'operació, tot i que en contractes inicials van arribar a parlar de l'abonament de fins als 870.000 euros.

Entre les opcions que es van estudiar per intentar dissimular els pagaments al comissari, es troben l'emissió de factures falses per serveis d'oci, estudis de mercat o conceptes similars. També es va valorar que el pagament es fa a l'exterior, fora del control de les autoritats espanyoles.

Segons la informació, el propi Francisco González hauria estat al corrent de l'encàrrec a Villarejo i del resultat de les seves investigacions, que pel que sembla van ser fonamentals per aconseguir que el Banc d'Espanya no donés suport a Sacyr i que Del Rivero i els membres del PSOE desistissin finalment d'entrar al consell de l'entitat.

Noticias relacionadas

contador