ep la plataforma calcula volumenes y realiza tractografias cerebrales para diagnosticar enfermedades
HOSPITAL DE BEATA MARÍA ANA

Grifols puja en borsa (+2%, 22,15 euros) després que l'FDA nord-americana (l'autoritat del medicament als EUA) hagi aprovat un fàrmac de Biogen contra l'Alzheimer. Els analistes interpreten que això augmenta les possibilitats d'èxit del protocol d'actuació AMBAR que investiga la farmacèutica catalana per aquesta malaltia.

  • 5,90€
  • -4,15%

"Totes les companyies biofarmacèutiques amb projectes en la recerca d'una cura per aquesta malaltia van tenir un bon comportament ahir (Biogen es va disparar un 38%), amb incidència en les quals busquen la reducció de la proteïna beta amiloide, ja que la decisió d'ahir obre la porta a possibles noves aprovacions, en una indicació en la qual no hi havia aprovacions durant els últims 20 anys", assenyala Renta 4.

A més, comenten que l'aprovació del fàrmac de Biogen, el cost per persona i any del qual podria arribar als 56.000 dòlars l'any als EUA, "no deixa d'estar envoltada de controvèrsia, ja que les dades extretes de l'assaig de Fase III no semblen del tot concloents, dividint la comunitat científica entre els quals es posicionen a favor i en contra de la seva aprovació".

En aquest sentit, expliquen que "es requeriran més dades per a la seva aprovació definitiva als EUA, així com per convèncer els més de 6 milions de pacients als EUA que el seu ús realment redueix els símptomes de la malaltia, un procés en el qual també està immers Grifols amb els seus centres AMBAR recentment oberts en diversos continents".

Per la seva banda, els analistes del Banc Sabadell assenyalen que "l'estudi fase III EMA i fase 2b per l'Alzheimer de Grifols suposa un 25% del nostre preu objectiu (34 euros per acció)". Tot i això, afegeixen que "veiem impacte limitat atès que AMBAR compta amb un perfil d'eficàcia superior (61% en l'alentiment de la deterioració cognitiva), no té efectes secundaris i, a més, es podria utilitzar no només per a pacients en estat lleu, sinó també en estat moderat".

En qualsevol cas, consideren que, "als nivells actuals, la cotització de Grifols descompta una probabilitat d'èxit propera a zero per a aquest tractament, que esperem que aconsegueixi una recomanació d'ús per part de l'Associació Americana de Aferistas (ASFA) i seria el seu principal catalitzador, tot i que sense data clara".

Noticias relacionadas

contador