ep grifols
GRIFOLS - Archivo

Grifols puja en borsa després que l'FDA nord-americana hagi aprovat un fàrmac de Biogen contra l'Alzheimer. Els analistes interpreten que això augmenta les possibilitats d'èxit del protocol d'actuació AMBAR que investiga la farmacèutica per a aquesta malaltia.

  • 8,45€
  • 0,76%

Cada vegada que una companyia reparteix dividend la sèrie històrica de preus s'ha d'ajustar al dividend que s'ha repartit. És fàcil d'explicar. El dividend que es reparteix als accionistes ja no forma part de l'empresa, són diners que reparteix entre els seus propietaris i, per tant, és una sortida de diners de l'empresa. I per tant l'acció no pot valer el mateix abans que després del dividend. Haurà de valer el que valia el dia previ al repartiment del dividend menys el que reparteix entre els seus accionistes. Per això el preu de l'acció val, de menys, el dividend brut que es reparteix. Per aquest motiu el que sempre dic que no té sentit invertir en una companyia només basant-se en el dividend, ja que el que es lliura al compte corrent es resta del preu de l'acció. És un efecte placebo i res més.

I restat el dividend de la sèrie històrica de preus, tenim una important resistència a l'últim màxim decreixent (23,75) i com a suport més immediat, els 21,15 euros. Per sota d'aquest el següent el tenim a la zona dels mínims anuals, els mínims de març als 18,87 euros. I el que tenim davant és un intent fallit de superar la directriu baixista que uneix els màxims decreixents des dels màxims històrics de principis de 2020. Si observem el gràfic setmanal amb detall, cada vegada que el títol rebota aquest es queda per sota del màxim del rebot previ. Per tant, a dia d'avui continuem tenint màxims i mínims decreixents i així no es puja. Només per sobre de la resistència dels màxims de maig començarem a mirar el valor amb uns altres ulls.

grf080621
Gràfic sermanal de Grifols

Noticias relacionadas

contador