ep francisco gonzalez presidentebbva 20180926174202
BBVA

"Jo no veig aquesta fusió". Francisco González, dies després d'anunciar la seva marxa de BBVA, rebutja que l'entitat vagi a comprar-se Bankia en un futur. Segons explica en una entrevista a El Mundo, la decisió de comprar o no l'entitat rescatada dependrà del nou equip directiu, liderat des del 2019 per Carlos Torres, però BBVA no està centrat en comprar bancs físics, segons González.

"Això ho haurà de decidir el nou equip, però no veig en principi BBVA comprant bancs físics en general", assenyala l'encara president executiu del banc. Com a exemple, González recorda que la seva entitat va decidir finalment no licitar per Popular durant el procés de subhasta que va seguir a la seva resolució, el juny de l'any passat. "No li vam posar cap oferta perquè era una operació que no ens encaixava des del punt de vista financer i tampoc encaixava perquè ens hagués distret diversos anys del nostre projecte essencial que és la transformació", afegeix.

González sempre explica que el banc està centrat en la transformació digital, el seu "projecte essencial". "Per què anem a comprar un banc físic? Si les condicions financeres són bones, ho estudiarem, però no serem els que més pujarem per aquest tipus de franquícies", assenyala a l'entrevista.

Amb la seva marxa del banc al terme d'aquest exercici, González descarta emprendre l'última gran operació en BBVA que podria haver estat la compra de Bankia. Aquesta idea sempre va ser als pensaments de l'exministre d'Economia Luis de Guindos com una millor sortida per a la seva privatització que una sèrie de col·locacions del capital en mans del FROB constantment ajornades per la baixa cotització de l'entitat. BBVA era el millor posicionat per això després que Santander es comprés Popular.

En tot cas, González reconeix haver comès alguns "errors" durant el procés de transformació digital de BBVA. "Hauríem d'haver estat capaços de conformar els equips amb els perfils tecnològics necessaris molt abans", apunta González fent autocrítica de la seva gestió. "Jo hauria d'haver estat més assertiu, hauria d'haver pres algunes decisions abans", afegeix.

MARXA DEL TOT DEL BBVA

González deixa clar que se'n va del tot de BBVA. "No em quedo amb cap càrrec al grup, ni al banc ni a la fundació. Ho vaig a deixar tot", assenyala a la mateixa entrevista. Segons diu, "és bo que quan te'n vas, te'n vas, i deixes espai als que venen".

L'encara president executiu de BBVA afirma desconèixer qui serà el pròxim conseller delegat de l'entitat, així com qui formaran part de l'equip de Carlos Torres. "Un dia em dirà qui vol nomenar i em semblarà bé segur, però si no, m'ho callaré. Cal donar-li llibertat", explica González.

Noticias relacionadas

contador