ep logo de telefonica insertado en el edificio de su sede en la ronda de la comunicacion de madrid
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

No és la primera vegada que JP Morgan posa sota la lupa l'estratègia de Telefónica. Aquesta vegada ho fa una setmana abans que presenti els seus resultats dels nou primers mesos de l'any i retallant les seves estimacions a mitjà termini. L'entitat preveu una reducció dels seus ingressos i del seu resultat brut d'explotació (Ebitda) d'un 2%. A més, preveu una rebaixa d'entre el 7% i el 10% de la generació de caixa per acció.

  • 4,12€
  • 0,00%

I com a derivada, rebaixa les seves previsions anuals. "En termes acumulats, hem retallat les nostres previsions d'ingressos de 2020 un 11%, l'Ebitda un 15%; i la generació de caixa per acció un 30%", resumeix.

LES XIFRES QUE PREVEU

En concret, la seva estimació actual indica que Telefónica tancaria l'exercici amb un volum d'ingressos de 42.982 milions d'euros; un Ebitda ajustat de 14.683 milions i un Capex de 6.803 milions.

Quant al resultat per acció ajustat, per a enguany el millora de 0,39 euros a 0,42; per al 2021, el rebaixa de 0,40 a 0,38 euros.

Per al tercer trimestre que acaba de concloure, JP Morgan preveu que Telefónica comuniqui un volum d'ingressos de 10.300 milions d'euros (-13,2%, en comparació amb l'exercici anterior), impactat per diferents circumstàncies, com la situació del mercat a Espanya i la crisi de la Covid-19.

Per al mercat domèstic, la seva previsió d'ingressos trimestral és de 3.130 milions d'euros, un 3,6% menys que l'any anterior.

JP Morgan posa així en qüestió la capacitat de creixement de la propietària de Movistar i considera que el compromís de retribució als accionistes, que estima en 2.800 milions d'euros, no deixa espai per al desapalancament orgànic. "Seguim extremadament preocupats per la sostenibilitat de l'actual estructura de capital de Telefónica (73% deute, 27% accions)", remarca l'entitat a la seva anàlisi publicada aquest dijous.

Noticias relacionadas

contador