general electric

General Electric (GE) ha arribat a un acord definitiu per fusionar, a través d'un procés d'escissió, la seva unitat de transport, GE Transportation, amb el fabricant nord-americà d'equips i components per a locomotores i vagons Wabtec Corporation, en un acord valorat en 11.100 milions de dòlars (9.443 milions d'euros).

  • 162,35$
  • 0,68%

Segons els termes de l'acord, GE rebrà 2.900 milions de dòlars (2.467 milions d'euros) en efectiu al tancament de la transacció amb Wabtec, alhora que el conglomerat i els seus accionistes mantindran una participació del 50,1% de la nova companyia combinada, un 9,9% i un 40,2%, respectivament. Els accionistes de Wabtec retindran en el seu poder el 49,9% restant.

GE rebrà 2.900 milions de dòlars en efectiu al tancament de la transacció

En un comunicat conjunt, els dos grups asseguren que aquesta operació "reunirà dos líders mundials" que permetrà als inversors, tant per part de Wabtec com de GE, tenir una participació en una companyia amb marges "significativament majors, un perfil de creixement altament atractiu i un abast global més ampli".

S'estima que els ingressos de la companyia combinada ascendiran als aproximadament 8.000 milions de dòlars (6.805 milions d'euros) i amb un creixement dels guanys per acció de doble dígit. També es pronostiquen unes sinergies totals d'uns 250 milions de dòlars (213 milions d'euros) fins el 2022.

D'altra banda, i amb efectes immediats, el president de Wabtec, Albert Neupaver, ha estat reelegit com a president executiu de la companyia, mentre que Raymond Betler continuarà ocupant el càrrec de president i conseller delegat de Wabtec.

Un cop es completi la transacció, Stéphane Rambaud-Measson es convertirà en el president i conseller delegat del negoci de trànsit de Wabtec i Rafael Santana, actual president i conseller delegat de GE Transportation, en president i conseller delegat del negoci de càrrega de Wabtec.

Noticias relacionadas

contador