dow jones portada

Les accions de la cadena farmacèutica Walgreens Boots Alliance començaran a cotitzar aquest dimarts al selectiu índex Dow Jones d'Industrials de la Borsa de Nova York, ocupant el lloc del conglomerat industrial nord-americà General Electric (GE), els títols del qual havien format part de manera ininterrompuda de l'índex de referència de Wall Street des de 1907.

  • 162,35$
  • 0,68%
  • 75,59$
  • -0,57%

La companyia encarregada de l'elaboració i manteniment del selectiu Dow Jones va justificar el relleu, el primer des que el 2015 les accions d'Apple van substituir a l'índex a les d'AT&T, pels canvis experimentats per l'economia nord-americana, en què les empreses financeres, de productes de consum, tecnològiques i de cures sanitàries tenen una major preeminència que les empreses industrials.

Un relleu justificat pels canvis experimentats en l'economia nord-americana

D'aquesta manera, David Blitzer, director gerent i president del comitè de l'índex de S&P Dow Jones Indexs, va explicar que la incorporació de Walgreens fa que l'índex Dow Jones sigui més representatiu del pes dels sectors de consum i salut en l'economia dels EUA. "Aquest canvi farà del Dow Jones d'Industrials una millor mesura de l'economia i del mercat de valors", ha afegit.

Les accions de GE van tancar la sessió d'aquest dilluns, la seva última jornada com a component del selectiu Dow Jones, amb un retrocés del 2,30%, fins als 12,75 dòlars, mentre els títols de Walgreens es van anotar una caiguda del 0,55%, fins als 67,24 dòlars.

Noticias relacionadas

contador