• També segregarà el seu negoci sanitari, GE Healthcare
general-electric-veut-ceder-son-pole-de-distribution-d-energie

General Electric (GE), coincidint amb la seva sortida de l'índex Dow Jones, ha anunciat una profunda reestructuració de la seva activitat que resultarà en la segregació del seu negoci sanitari, GE Healthcare, en una companyia independent, així com en la desinversió ordenada de la seva participació del 62,5% en l'empresa de serveis petroliers Baker Hughes al llarg dels dos o tres propers anys.

  • 162,35$
  • 0,68%

La multinacional ha expressat la seva intenció de concentrar-se en els sectors d'aviació, energia i renovables, amb l'objectiu de transformar-se en una empresa industrial d'alta tecnologia i comptar amb una estructura corporativa més àgil, reduint substancialment el seu endeutament.

D'aquesta manera, a més de la fusió del seu negoci de transports amb Wabtec, anunciada el passat mes de maig, GE escindirà el seu negoci sanitari en una companyia independent que mantindrà la denominació GE Healthcare i seguirà sota la direcció de Kieran Murphy. La facturació de GE Healthcare va superar els 19.000 milions de dòlars (16.274 milions d'euros) el 2017.

La multinacional pretén vendre al voltant del 20% de GE Healthcare i repartir el 80% restant de l'empresa entre els seus accionistes a través d'una distribució lliure d'impostos.

Quant al 62,5% que posseeix en l'empresa de serveis petroliers Baker Hughes des de 2017, GE té intenció de desfer-se d'aquesta participació de manera ordenada al llarg dels dos o tres propers anys, mentre la multinacional seguirà reduint el volum de GE Capital, que se centrarà en donar suport als negocis industrials estratègics de GE.

"El dia d'avui marca una important fita en la història de GE", ha assenyalar John Flannery, president i conseller delegat de GE, destacant "l’agressiva" aposta de la companyia pels negocis d'aviació, electricitat i renovables, que ha considerat "altament complementaris" de cara al creixement futur de l'empresa.

"Confiem que posicionar GE Healthcare i Baker Hughes fora de l'actual estructura de GE no només és el millor per GE i els seus accionistes, sinó també per a aquests negocis, que es reforçaran gràcies a les seves posicions de lideratge als seus respectius mercats i milloraran la seva capacitat d'inversió de cara al futur", ha afegit.

L'anunci de la revisió estratègica de GE coincideix amb el primer dia dels últims 111 anys durant el qual la multinacional no formarà part de l'índex Dow Jones d'Industrials, en el qual les accions del conglomerat industrial seran substituïdes des d'aquest dimarts pels títols de la cadena de farmàcies Walgreens Boots Alliance.

S&P AMENAÇA EL SEU RÀTING

L'agència de qualificació creditícia S&P Global Ratings ha col·locat en vigilància amb implicacions negatives la nota de solvència de General Electric, actualment situada en 'A', després que la multinacional hagi anunciat que segregarà en una companyia independent el seu negoci sanitari, GE Healthcare, del qual conservarà un 80%.

Aquesta considerable desinversió, junts amb les vendes d'actius anunciades, suposen una continuació en l'estratègia de GE d'enfortir el seu balanç davant els reptes operatius al sector elèctric i la necessitat d'abordar contingències en el seu negoci financer, assenyala S&P.

Per la seva banda, Moody's ha confirmat el ràting 'A2' de GE i la seva filial GE Capital amb perspectiva negativa en considerar que els seus plans per escindir GE Healthcare i el 62,5% de Baker Hughes resulten positius per a la solvència de la companyia.

Segons l'opinió de Moody's, existia una "urgència" perquè GE aconseguís una millora substancial de la seva condició financera, cosa que feia previsibles canvis materials en el portafolis de negoci de GE. No obstant això, l'agència adverteix que la perspectiva de la valoració de GE segueix sent negativa en persistir la debilitat d'ingressos i flux de caixa.

Noticias relacionadas

contador