dia supermercado almacen
DIA

LetterOne confirma la seva opa voluntària per a fer-se amb el control de DIA. L1 Retail, divisió de comerç minorista de LetterOne, ha sol·licitat aquest dijous a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) l'autorització de la seva opa voluntària sobre la cadena de supermercats, amb un aval del banc suís UBS per un import no inferior a 296,09 milions d'euros.

Dia

  • 0,01€
  • -1,54%

LetterOne, societat de l'inversor rus Mikhail Fridman i propietària del 29% de DIA, presentarà en la CNMV la documentació acreditativa de la constitució d'aquest aval bancari a primer requiriment a fi de garantir íntegrament el pagament de la contraprestació de l'oferta.

Fridman va anunciar l'opa el passat 5 de febrer. Ofereix 0,67 euros per acció per a i dirigeix l'oferta al 70,9% de la companyia, equivalent a un total de 441.937.819 accions. A aquest preu, LetterOne desemborsaria un total de 296,1 milions d'euros, en metàl·lic, amb l'aval del banc suís, suma que eleva el valor total de DIA a 417,07 milions d'euros.

En la sol·licitud d'autorització, LetterOne ha ratificat en tots els seus extrems els termes i condicions de l'oferta continguts en l'anunci previ. No hi ha variacions en la informació i característiques de l'oferta i els detalls de l'oferta estaran en el fullet explicatiu que es publicarà una vegada el regulador doni llum verda a l'operació.

LetterOne té en marxa també els tràmits de Competència necessaris. Segons la documentació enviada a la CNMV, ha iniciat els processos de notificació de l'operació de concentració amb la Comissió Europea i amb el Consell Administratiu de Defensa Econòmica del Brasil (Conselho Administratiu de Defensa Econômica). El fons espera obtenir les autoritzacions pertinents en els pròxims dies.

Després de la confirmació de l'opa, les accions de DIA s'anotava una pujada del 0,8%, fins als 0,62 euros per títol.

L'objectiu de LetterOne és arribar a la junta d'accionistes de DIA, que se celebrarà previsiblement en segona convocatòria el pròxim 20 de març, amb l'opa en període d'acceptació. Des del registre del fullet, la CNMV té una setmana per a admetre a tràmit l'operació i 20 dies hàbils per a aprovar-la. El termini per a l'aprovació es reinicia si el regulador sol·licita al fons de Fridman informació addicional.

EL SUPORT D'UBS DÓNA CREDIBILITAT A FRIDMAN

Fuentes pròximes a LetterOne han indicat a Europa Press que el suport d'UBS es tradueix en una "plena confiança" i "credibilitat absoluta" en el pla de Fridman per a reflotar la cadena de supermercats, el 'full de ruta dels quals' segueix endavant amb la seva ampliació de capital de 500 milions d'euros.

Les mateixes fonts han assenyalat que en el cas que l'ampliació de capital del consell de Dia tiri endavant, LetterOne cancelarà el seu pla de rescat per a la companyia i es retirarà, mentre que l'òrgan de direcció de la signatura es veurà abocat a demanar la dissolució en els dos mesos següents a la junta si no sali l'ampliació.

Noticias relacionadas

contador