Associated British Foods, ABF, Primark, retail, Photo: PRShots.com

La cadena tèxtil Primark, que pertany al grup Associated British Foods (ABF), va comptabilitzar un benefici operatiu ajustat de 843 milions de lliures (965 milions d'euros) al tancament del seu exercici fiscal, una xifra que representa un increment del 14,7% respecte a l'exercici precedent, segons ha informat la multinacional, que obrirà dues noves botigues a Espanya durant el proper exercici.

  • 26,60£
  • 0,85%

El marge de la cadena tèxtil sobre el resultat operatiu ajustat de la companyia es va situar al tancament de l'any fiscal a l’11,3%, comparat amb el 10,4% de l'exercici anterior, mentre que el retorn del capital emprat va augmentar al 28, 2% des del 27,3%.

Les vendes de Primark han augmentat fins als 8.560 milions d'euros, un 6% més que un any abans

Les vendes de Primark entre octubre de 2017 i setembre de 2018 van sumar un total de 7.477 milions de lliures esterlines (8.560 milions d'euros), un 6% més que un any abans, encara que sense tenir en compte l'evolució del canvi de moneda l'augment va ser del 5%.

De fet, la companyia ha reconegut que el creixement de la seva facturació s'explica per l'increment de la superfície de venda, ja que en termes comparables, que exclouen l'efecte del canvi de moneda i les variacions en el perímetre comptable, les vendes de Primark van caure un 2,1% interanual.

En aquest sentit, el Regne Unit va tornar a ser el motor dels ingressos de la cadena britànica, amb un creixement de la facturació del 5,3%, que en dades comparables es va situar a l'1,2%, mentre que a la zona euro la facturació va créixer un 4,7% interanual, tot i que en termes comparables els ingressos van caure un 4,7% respecte a l'exercici anterior.

"El descens va estar provocat pel temps extemporani durant tres diferents períodes de l'any, especialment al nord d'Europa, així com per la debilitat del mercat alemany", ha explicat la companyia al respecte.

Al tancament del seu exercici fiscal, Primark comptava amb 360 botigues a tot el món, enfront de les 345 de l'any anterior, incloent-hi 45 establiments a Espanya, on durant l'últim exercici va obrir una nova botiga. De cara a l'actual exercici, la cadena tèxtil ha anunciat la seva intenció d'inaugurar 15 noves botigues, incloent-hi el seu desembarcament el 2019 als mercats de Polònia i Eslovènia, i ha subratllat que Espanya, Alemanya, Regne Unit i França seran els països on augmentarà en major mesura la seva presència.

En el cas d'Espanya, Primark té previst inaugurar dues noves botigues, incloent-hi una a Sevilla i una altra a Almeria.

Noticias relacionadas

contador