ep archivo   recurso de solaria
SOLARIA - Archivo

Mala setmana per a Solaria. Si la publicació dels seus comptes va provocar una caiguda de les seves accions a l'IBEX 35 dijous, un dia després apareixen els analistes amb retallada de preu objectiu. Bankinter situa ara la valoració de les seves accions als 16,1 euros, enfront dels 18,05 euros previs, amb una recomanació neutral.

  • 9,66€
  • -3,64%

"La nostra valoració dels resultats és neutral, els creixements en vendes i EBITDA són elevats, encara que inferiors al que s'esperava, mentre que el BNA és una mica superior", assenyalen al seu últim informe, que destaca el baix creixement de vendes i beneficis al segon trimestre en comparació amb el primer.

Afegeixen que la generació augmenta per la posada en servei de noves plantes solars, "una cosa ja coneguda", i s'estanca el preu de l'energia venuda malgrat augmentar un 253% al pool. "Al segon trimestre, el preu cau un 42,7% enfront del primer. Entenem que es deu a l'aplicació de contractes de preu tancat (PPAs) i perjudica les vendes i resultats".

"La pujada de la taxa lliure de risc (TIR Bund 10 anys, més 305 punts bàsics el 2022) ens impulsa a elevar la taxa de descompte del nostre model DDM al 5% des del 4,25% i, ens fa retallar el nostre preu objectiu".

Per part seva, Banc Sabadell col·loca el preu objectiu de Solaria als 20 euros per acció, amb un consell de vendre.

"Continuem creient que no hi ha dubte que les perspectives a llarg termini de les renovables són estupendes i més des que la Unió Europea (UE) s'ha adonat que necessita aconseguir la independència energètica. Tot i això, de moment, això no s'està traslladant en cap acció concreta per alleujar els colls d'ampolla a les administracions, per la qual cosa a curt termini es continuen generant retards, cosa que podria comportar que es quedin curts de capacitat a instal·lar el 2022 davant el seu objectiu i les nostres estimacions, però sí que ens segueix generant dubte sobre la seva capacitat d'instal·lació total a llarg termini, i això en part és el que explica la mala recepció dels resultats”, expliquen.

Noticias relacionadas

contador