ep plantaford almussafes 20171123172403
FORD

Ford planta cara a Donald Trump. La popular fabricant de cotxes nord-americana ha decidit respondre al president dels Estats Units afirmant que no s’emportarà les seves fabriques de la Xina, en plena guerra comercial del gegant asiàtic amb els EUA.

  • 12,63$
  • -1,25%

"No seria rendible fabricar els Ford Focus Active als EUA tenint en compte el baix volum de vendes anuals que esperem: menys de 50.000 unitats", va afirmar la fabricant en comunicat aquest diumenge.

L'automobilística nord-americana respon així als comentaris del president

Amb tot, l'automobilística aclareix que "ens sentim orgullosos de ser la fabricant que més ocupació dona als nord-americans i que més vehicles hi construeix".

El comunicat de Ford va tenir lloc després que Trump publiqués aquest mateix dia en el seu perfil de Twitter: "Ford ha abortat bruscament un pla per vendre als EUA un petit vehicle fabricat a la Xina davant la perspectiva de majors aranzels” [...] aquest cotxe ara pot ser fabricat aquí i així Ford no pagarà tarifes.”

Precisament, el 31 d'agost passat Ford va cancel·lar els seus plans per importar el Ford Focus que va fabricar a la Xina pels alts costos aranzelaris. Aquest any, les accions de l'automobilística acumulen unes pèrdues del 26%, respecte a l'avanç del 7% que exhibeix l'índex S&P 500.

"Aquesta és una prova més que ni el president ni els seus representants comercials tenen anada de les complexitats de les cadenes de subministrament globals", afirma John Gabrielsen, economista de Detroit Free Press.

Noticias relacionadas

contador