josé bogas

El conseller delegat d'Endesa, José Bogas, ha convidat el Govern a accelerar la inversió en energies renovables perquè el sector pugui ser motor en la sortida de la crisi provocada per la pandèmia de coronavirus. Unes inversions que, afirma, poden permetre crear entre 15.000 i 20.000 ocupacions anuals fins a 2030.

  • 16,97€
  • 0,21%

Bogas ha assegurat que és el moment de "passar a l'acció" i de "donar impuls a la recuperació econòmica", durant la seva intervenció en una jornada sobre descarbonització organitzada per Deloitte. "El sector energètic accelerarà si el Govern accelera el Pniec (Pla Nacional Integrat d'Energia i Clima), que abasta de 2021 i 2030. "Ha de ser un motor", ha recalcat.

Per això, el CEO d'Endesa ha convidat el Govern, en un acte on era present la ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, a "avançar les inversions del Pniec", que ja contempla la creació d'entre 250.000 i 350.000 ocupacions netes al llarg d'aquesta dècada.

MÉS RENOVABLES

"És imprescindible reduir el cost de l'electricitat", ha assegurat el responsable de la filial d'Enel. En el seu cas, la companyia ja ha anunciat una inversió de 3.800 milions d'euros a Espanya d'aquí a 2022, amb l'objectiu d'augmentar en un 38% la capacitat de producció en renovables.

Bogas ha reconegut que el Govern ja ha fet passos en la direcció que apunta l'elèctrica, amb els "ajustos reguladors" aprovats per Moncloa fa menys d'un mes, en la nova regulació renovable que "ajudarà a accelerar les inversions del sector" i que regula les connexions a la xarxa, reduint la presència d'especuladors, i simplificant els tràmits administratius". Això sí, queden detalls, com ara quins seran els "condicionants de les subhastes" de renovables que es realitzin a partir d'ara.

Teresa Ribera, per part seva, ha instat que la recuperació es basi en polítiques que permetin la recuperació a mitjà i llarg termini. "No és temps d'alentir sinó d'accelerar" els plans, tant en creixement com en creació d'ocupació. La transició energètica no pot ser una descripció, ha assegurat la Ministra. "Són àmbits amb els quals hi guanyem, en què el potencial per créixer, tant en inversió com en ocupació de qualitat, és summament interessant", ha resumit.

Noticias relacionadas

contador