ep economia- ence financiacompra90 deplanta termosolarpuertollan
ENCE

Ence rebota amb ganes (+6%) aquest divendres en l'Ibex amb un alt volum de negociació dels seus títols. La companyia va aconseguir salvar la seva sortida de l'Ibex la setmana passada encara que porta un mes negre d'acumular caigudes malgrat que un 85% del consens d'analistes continua recomanant 'comprar' les accions de la paperera.

  • 3,38€
  • 0,00%

L'analista de '*Bolsamanía', J.M. Rodríguez, assegura que "les importants pujades en la sessió no són res, un rebot dins de l'oceà baixista del títol". A més, es pregunta: "Per ventura, què és un rebot del 4% després d'una caiguda pròxima al 60% des dels màxims d'octubre?".

A continuació, assevera que "una altra cosa és que el tenim en la base del canal baixista, per definició suport", per la qual cosa "si fos capaç de saltar per sobre de la resistència dels 3,95 euros tindríem una petita figura de tornada en doble sòl, avantsala del que pot ser un rebot major que l'acostés a la zona dels 4,60 euros, però res més".

Ence segueix, per tant, sense comptar amb el suport dels inversors després de la crisi de Pontevedra des de la qual ha perdut prop de la meitat de la seva capitalització en borsa i se situa ja per sota dels 1.000 milions d'euros.

Amb tot, l'empresa confia a estendre el plet de la localitat gallega al màxim per a així guanyar temps i canviar el pes dels seus principals negocis per a mitigar el cop.

En 2018, Ence va registrar un Ebitda de 291 milions, dels quals 245 milions corresponen al negoci de la cel·lulosa que va créixer un 44% en l'últim exercici. La biofàbrica de Pontevedra va aportar 99 milions. De moment, ha congelat la inversió prevista per a la planta de Pontevedra.

Noticias relacionadas

contador