ep dia reduce26 ere que ahora afectaria1536 personasespana
DIA - Archivo

L'Associació d'Accionistes Defensors de DIA (AADD) proposarà al Consell d'Administració de la cadena de supermercats realitzar una ampliació de capital de 150 milions d'euros i gestionar els actius immobiliaris a través d'una Societat Cotitzada d'Inversió (SOCIMI).

L'Associació vol traslladar aquest pla als accionistes a través d'una junta extraordinària d'accionistes amb la intenció d'oferir-los "una millor solució" als plans que ara mateix estan sobre la taula, el del mateix Consell de DIA i el del seu principal accionista, LetterOne.

La primera proposta del seu pla és fer una ampliació de capital per "treure l'empresa de la causa de dissolució a la que l'actual Consell l'ha portat". Es realitzaria a un nominal de 0,10 euros per títol i amb una prima d'emissió de 0,90 euros, de manera que l'aportació seria d'1 euro per acció. A més, els socis actuals tindrien dret de subscripció preferent. L'Associació, que uneix al voltant d'un 6% dels accionistes, confia que "gran part dels gairebé 50 fons d'inversió que formen part de l'accionariat de DIA s'adhereixin" a la seva proposta.

A més, aprofitarien la junta extraordinària per demanar al consell que constitueixi una SOCIMI "per rendibilitzar els actius immobiliaris" que la companyia té en el seu balanç i així reforçar els fons propis de la companyia. "En una companyia amb quaranta anys de vida, els actius podrien arribar a valer al mercat entre 700 i 800 milions d'euros, xifra que faria innecessària l'operació acordió proposada pel Consell, evitar la dilució del capital dels accionistes, la pitjor de les solucions possibles", sostenen.

Noticias relacionadas

contador