fridman dia supermercado portada

Dia

0,01€
  • 0,00€
  • -2,27%

Mikhaïl Fridman, propietari del fons LetterOne i del 29% de les accions de la cadena de supermercats DIA, ha demanat al consell de la companyia nova informació sobre el pla de negoci i les irregularitats comptables de la companyia.

DIA ha respost també a la petició de LetterOne, formalitzada el passat 27 de febrer, que requeria a la companyia "informació respecte als compromisos d'assegurament que el consell d'administració ha rebut de Morgan Stanley".

Per això, la cadena de supermercats ha revelat les condicions que ha de complir per assegurar-se el suport de Morgan Stanley. I aquest compromís passa per, entre altres objectius, reduir el seu deute fins a nivells de 2,25 vegades EBITDA. A més, DIA ha de fer que la banca tingui liquiditat per finançar-se durant 18 mesos.

Aquesta informació arriba després del requeriment del fons de Fridman que va considerar "enganyós que el consell d'administració de DIA afirmi que la seva proposta té una 'absència de condicionalitat'. A més, afirmava que "a falta d'un compromís d'assegurament incondicional, l'augment de capital proposat per DIA planteja una elevada incertesa d'execució per als accionistes".

Ara, la distribuïdora d'alimentació defensa que Morgan Stanley "es va comprometre a assegurar un augment de capital per import de 600 milions d'euros". Els termes i condicions d'aquest acord van ser coneguts pel Consell d'Administració de la societat incloent-hi els tres consellers dominicals designats a instàncies de LetterOne".

Finalment, DIA assegura que "a dia d'avui, la societat no ha subscrit cap contracte o compromís de col·locació o assegurament amb cap altre tercer relacionat amb l'augment de capital".

LA DENUNCIA DE DIA ANTE LA FISCALÍA

El grup ha informat que, després d'iniciar una investigació interna al Brasil i Espanya, havent completat la realitzada en territori espanyol, ha observat "pràctiques irregulars" dutes a terme per "determinats empleats i directius".

Aquests empleats i directius "van eludir els controls interns establerts per la societat, per més que aquests hagin estat classificats com robustos i diligents per EI", en referència a l'assessoria comptable externa contractada per DIA que va elaborar l'informe d'investigació citat per la cadena de alimentació.

Respecte a aquestes persones, DIA assegura que ha "adoptat i seguirà adoptant les mesures disciplinàries i legals que consideri oportunes davant de conductes o comportaments irregulars". A més, assegura que "a dia d'avui, les persones que d'acord amb aquesta investigació podrien haver participat en les pràctiques irregulars, ja no presten serveis ni ostenten càrrecs en la societat".

Amb tot, anuncia que "s'ha procedit a presentar una denúncia davant la Fiscalia Anticorrupció" un cop finalitzada la investigació a Espanya i "continuant amb l'exercici de diligència, responsabilitat i màxima transparència emprès des del moment en què va tenir coneixement de la necessitat de efectuar els ajustos comptables".

Els resultats d'aquesta investigació interna han estat, a més, posats a disposició de la pròpia CNMV, segons assegura la distribuïdora d'alimentació.

Noticias relacionadas

contador