• Els analistes estimen un potencial de revaloració del +9% per l'IBEX
Bankinter

A la recta final de 2016 els experts continuen presentant les seves previsions per al proper any. En aquesta ocasió és el torn a Bankinter. L'entitat financera, com a moltes altres, també té els seus preferits de l'IBEX-35 per 2017. El banc inclou en el seu 'top 5' a Inditex, Bankia, CaixaBank, ACS i Acerinox.

  • 10,13€
  • -0,10%

ACS

  • 37,82€
  • 0,32%
  • 1,78€
  • 2,65%
  • 5,11€
  • 1,95%
  • 45,34€
  • 1,43%

De les cinc companyies, Acerinox és la que més puja en l'acumulat anual (+36,5%), seguida d'ACS (+13%), Inditex (+1,5%) i CaixaBank (+0,85%). Per contra, Bankia perd una mica més d'un 8%.

ACERINOX

El resultat d'Acerinox corresponent al tercer trimestre va batre les expectatives i l'increment en el seu llibre d'ordres augura una bona evolució en els propers trimestres. Amb l'augment de la demanda, el fabricant d'acers inoxidables serà capaç de pujar els preus i això, unit als sanejaments i a les millores d'eficiència, propiciarà que els seus marges segueixin recuperant-se. A més, la rotació sectorial que s'ha estat produint després de la victòria de Trump hauria de tenir continuïtat.

ACS

La implantació als EUA col·loca a ACS en una situació avantatjosa per aprofitar l'increment de la inversió en infraestructures previst per Trump. La companyia continua millorant el seu perfil de risc gràcies a la significativa reducció del deute després de la venda d'Urbaser, la qual cosa li permetrà obtenir un 'ràting' amb grau d'inversió en 2017.

INDITEX

Acerinox és la que més puja en l'acumulat anual, seguida d'ACS, Inditex i CaixaBank

Els analistes de Bankinter consideren atractiu aquest valor en qualsevol nivell en l'interval de 30-35 euros per acció. Continuen confiant en la capacitat de creixement d'Inditex a causa de la reduïda concentració geogràfica de les botigues i a l'escalabilitat derivada que proporciona la bona acceptació de les seves vendes online. A tot això s'afegeix una caixa neta superior a 5.000 milions d'euros. A més, en els resultats del tercer trimestre es van crear dubtes respecte a la reducció de marges. Amb unes suposades elevades vendes online aquesta reducció hauria d'haver estat menor. Bankinter manté el preu objectiu en 36,60 euros per acció.

CAIXABANK

Bankinter valora de forma positiva la gestió de marges de CaixaBank, l'augment en l'activitat comercial i la diversificació d'ingressos. Al seu torn, els analistes subratllen que les ràtios de solvència permeten afrontar l'adquisició de BPI mantenint una ràtio CET-I “ fully loaded ” superior a l'11,0%.

BANKIA

Els analistes de Bankia afirmen que és el seu "valor favorit a Espanya" per tres raons. En primer lloc, la ràtio de capital CET-I " fully loaded " és de les més altes a nivell europeu i no contempla les plusvàlues latents en la cartera de bons com és habitual entre els bancs europeus. A més, l'enfocament comercial del banc comporta un canvi de mix gradual en la cartera d'inversió. Finalment, l'activitat comercial guanya tracció i l'estoc de crèdit augmenta en els segments més rendibles, així Bankinter valora de forma positiva la millora en la ràtio d'eficiència i, en un entorn complicat com l'actual (tipus d'interès en mínims històrics i desapalancamiento del sistema), el BNA aconsegueix 250 milions d'euros en el tercer trimestre de l'any, la qual cosa apunta a un ROE potencial a llarg termini superior al 8,4% si els indicadors de risc continuen millorant.

L'IBEX EN 10.200 PUNTS

Bankinter ha redirigit l'estratègia des de preservar patrimoni cap a aconseguir rendibilitat

Bankinter ha revisat les borses a l'alça i ha redirigit l'estratègia des de preservar patrimoni (abans) cap a aconseguir rendibilitat (ara). Per això l'entitat s'ha mogut des de companyies de dividend cap a companyies de creixement. Així, els analistes estimen un potencial de revaloració de el +9% per l'Ibex (10.202).

Per sectors, els experts prefereixen industrials, cícliques, bancs i tecnologia en detriment d'elèctriques, concessionàries i consum bàsic. L'estratègia d'inversió que presenta Bankinter per al proper any va dirigida a borses, proposant una superior acceptació de riscos, aprofitant la recuperació final del cicle immobiliari i promovent, de nou, la retirada d'exposició a bons.

Noticias relacionadas

contador