ep edificiohispaniamadrid
HISPANIA

El termini d'acceptació de l'OPA que Blackstone ha llançat sobre Hispània començarà aquest dijous, 14 de juny, i s'estendrà fins al pròxim 13 de juliol, segons ha informat la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

  • 17,82€
  • 0,00%

El començament del període d'acceptació suposa també l'inici del termini de deu dies amb què compta el consell d'administració de la SOCIMI hotelera per emetre el seu informe sobre l'oferta. El màxim òrgan de gestió d’Hispània ja va qualificar d'hostil l'OPA al moment en què Blackstone la va llançar, quan també va avançar la seva intenció de buscar alternatives a l'oferta que "maximitzin el seu valor".

L'OPA de Blackstone, que aquest dimarts va rebre 'llum verda' del supervisor, es dirigeix ​​al 83,4% d’Hispània que encara no controla el fons nord-americà, que ja és primer soci de la companyia amb un 16,6% del seu capital. El fons ofereix 17,45 euros per cada acció de la SOCIMI, xifra que eleva a 1.905 milions d'euros l'import de l'operació amb la qual es convertiria en primer propietari d'hotels del país.

Blackstone ha condicionat l'oferta a aconseguir una adhesió del 33,4% del capital d'Hispània, atès que pretén aconseguir-ne un mínim de 50% més una acció comptant amb el 16,6% que ja té en la companyia. Els plans del fons per a la companyia són, però, aconseguir el 100% del capital, excloure-la de cotització en Borsa i, per tant, aixecar el règim de SOCIMI.

AIXECARÀ LA 'DATA DE CADUCITAT'

Blackstone aixecarà la 'data de caducitat' que els actuals propietaris han fixat per Hispania, que pretenen vendre la companyia o tots els seus actius abans de març de 2020, i es quedarà així amb els seus 46 hotels a mitjà termini, un màxim de set anys.

No obstant això, el fons no descarta reprendre la venda en bloc dels edificis d'oficines amb què compta, desinversió que Hispània ja tenia en marxa quan es va llançar l'OPA. Es tracta de 25 immobles valorats en uns 600 milions d'euros.

Així mateix, Blackstone preveu suprimir el contracte de gestió d'actius que Hispània té amb Azora, empresa que precisament va promoure la constitució de la SOCIMI, la primera que es va llançar a Espanya.

La rescissió anticipada d'aquest contracte obligarà el fons a abonar uns 173 milions d'euros a la gestora que el passat mes de maig va suspendre la seva anunciada sortida a borsa.

Quant al finançament, Blackstone garanteix la seva OPA davant la CNMV amb un aval de BNP Paribas equivalent al total de l'operació, si bé, posteriorment costejarà la compra amb "recursos propis procedents pels diferents fons d'inversió que gestiona la companyia".

Noticias relacionadas

contador